За пореден път г-жа Десислава Атанасова от ГЕРБ изрича неистини

...
За пореден път г-жа Десислава Атанасова от ГЕРБ изрича неистини
Коментари Харесай

Лорер: Европейските средства за бизнеса ще се инвестират в икономиката ни по ясни правила

" За следващ път госпожа Десислава Атанасова от ГЕРБ изрича лъжи от парламентарната естрада. Внушенията, че " частна компания щяла да разпределя евросредства " , както са привикнали някогашните ръководещи, се вършат тъкмо през днешния ден, с цел да отклонят вниманието от вчерашното утвърждение на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) от Икономическия и финансов съвет на Европа (ЕКОФИН) и с цел да прикрият дългогодишното, целеустремено подържане на България според от съветски газ ". Това написа министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер  в профила си във Facebook.

" И в новия програмен интервал, и в ПВУ, има редица промени за отбягване на вероятни злоупотреби с евросредства , на които бяхме очевидци през годините, и които Европейската прокуратура към този момент проверява. Европейските средства за бизнеса няма нито да се " усвояват ", нито " разпределят " както до момента, а ще се влагат в българската стопанска система по ясни правила и системи за ръководство и надзор ", показва той.

И добавя " Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " (ГД ЕФК) към Министерството на нововъведенията и растежа е структурата за ръководство и наблюдаване на Програмата за икономическа промяна от ПВУ и идния програмен интервал ".



" Всички ограничения за възобновяване и резистентен напредък на бизнеса ще бъдат програмирани от специалистите на Групово дело ЕФК, а НЕ от частна компания. Очакваме забележителен интерес и към безвъзмездните схеми, и към финансовите принадлежности. Затова работим за подсилване на потенциала на Главната дирекция. Така ще се избегне спор на ползи, а средства ще доближат по-бързо до фирмите. Контролът по спазването на процедурите също няма да бъде делегиран. Решени сме да спрем всевъзможни благоприятни условия за злоупотреби с евросредства, което очевидно не се харесва на някогашните ръководещи ", декларира още Лорер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР