За ползите от студените душове може и да се говори

...
За ползите от студените душове може и да се говори
Коментари Харесай

5 причини да изберем къпането във вана вместо душ

За изгодите от студените душове може и да се приказва доста в последно време, само че в случай че сме от хората, които избират да се възползват от ваната вкъщи и обичат да се отпускат във водата за по-дълго, и за нас има положителни вести. Защото се оказва, че къпането във вана също има удобни за здравето ни резултати - и то както за психическото, по този начин и за физическото.
 Нужно ли е да се къпем всеки ден
Нужно ли е да се къпем всеки ден

Съветите на кожните лекари

Ето пет положителни аргументи да изберем къпането във вана вместо бързия душ, подбрани от.

Намалява напрежението и безпокойството

Нарушеният циркаден темп, който дефинира времето ни за пробуждане и заспиване, постоянно се следи при хора, които страдат от меланхолия и тревога. Промяната в този темп е обвързвана и с промени в телесната температура на човек. Вземането на вана, като се изключи че единствено по себе си е релаксиращ обред, е превъзходен метод да повишим телесната си температура и по този начин да дадем подтик на циркадния темп на тялото, с цел да му върнем положителния баланс. В е потвърдено, че дългата вана намалява равнищата на кортизола, прочут като хормона на напрежението.
 Снимка 663135

Прави ни по-щастливи

В допълнение към понижаването на кортизола, топлата вана успокоява нервната система посредством освобождението на невротрансмитери като серотонин, които способстват за възприятието на задоволство. Освен това се твърди, че този отпускащ обред задейства парасимпатиковата нервна система и надлежно възприятието за успокоение и отпочиналост. Според вземането на вана два пъти седмично е задоволително, с цел да подобрим настроението си за непрекъснато.
 Снимка 663133

Успокоява възпалението

При топла вана кръвоносните ни съдове се уголемяват. А притока на кръв към мускулите ни им оказва помощ да се провиснал. Наред с това топлината на водата подкрепя за увеличението на гъвкавостта на колагеновите нишки, което на собствен ред усъвършенства подвижността ни и се отразява удобно при вдървеност, която постоянно изпитваме след подготовка. Повишеният кръвен поток също по този начин оказва помощ и за поддържането на крепко сърце.
 Снимка 663132

Подобрява функционалността на белите дробове

Вземането на топла вана може също да усъвършенства и функционалността на белите дробове, по тази причина и се предлага на астматици и други хора с хронично белодробно заболяване. Подобряването на кръвния поток е обвързван с по-свободното прекосяване на О2 в тялото и по този начин можем да дишаме по-лесно и по-дълбоко. Освен това в никакъв случай не е ненужно да се " накиснем " във ваната, в случай че усетим, че сме настинали. Парата може да облекчи признаците, като спомага за прочистването на гърдите и синусите.
 Къпането под душа и в какъв ред да мием косата, тялото и лицето си
Грешката, която позволяваме под душа

В каква поредност да се мием

Укрепва имунитета

Повишаването на телесната температура е значимо, когато желаеме да помогнем на орагизма ни да се пребори с зараза. Според скорошни вана за към 20-30 минути е задоволителна, с цел да създаде тялото ни повече борещи се с инфекциите бели кръвни кафези, които са значима част от неговата имунната отбрана. Добавянето на естествени етерични масла може в допълнение да увеличи успеваемостта на ваната. Антибактериално деяние имат евкалиптът, розмаринът и ментата, които също така придават и прелестен мирис.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР