За по-строги мерки, сред които затваряне и на детските градини,

...
За по-строги мерки, сред които затваряне и на детските градини,
Коментари Харесай

Балтов иска строги мерки, 11 деца с ковид се лекуват в „Пирогов“


За по-строги ограничения, измежду които затваряне и на детските градини, се разгласи шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов. Почти сме на лимита на опциите си и би трябвало за се мисли за по-сериозни ограничения, безапелационен бе той в ефира на Българска национална телевизия. По думите му може да се мисли за краткотрайно прекъсване на дребните възпитаници и на детските градини, тъй като от ден на ден са децата, които боледуват от вируса.

В момента в „ Пирогов “ са настанени 11 деца с коронавирусна зараза, заяви Балтов. Децата са в положително положение, лекуват се с венозно слагане на антибиотици. Днес ще има среща при здравния министър, на която професорът ще изиска разкриването на още 20 кревати за дребни пациенти с коронавирус в лечебното заведение. Дори в „ Пирогов “ потенциалът е съвсем напълнен. Планира се разкриването на още кревати за незабавни педиатрични случаи, както и спомагателни 10 реанимационни кревати поради дефицита на този вид кревати в цяла София. Около 10% от общия брой на приетите в болница се планува да бъдат непокътнати като реанимационни кревати, разясни Балтов.

В момента в „ Пирогов “ са отделени 400 кревати за тежки и приблизително тежки случаи на пациенти с Covid-19 и 48 за реанимационни действия.

Проф. Балтов счита, че най-малко за две седмици заведенията би трябвало да спрат да работят, тъй като „ колкото и да споделят, че няма никакво значение това, всичко има значение “.

Запазването на плановия банкет тъкмо в идващите две седмици надали е най-важното. По-скоро значимото е да премине пикът, с цел да може по-късно да бъдем по-спокойни, разяснява Асен Балтов във връзка възраженията и рецензиите на Българската болнична асоциация против прекъсването на плановите действия в лечебните заведения.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР