За по-справедливо разпределение на парите за шофьори на линейки, парамедици,

...
За по-справедливо разпределение на парите за шофьори на линейки, парамедици,
Коментари Харесай

Започна протестът на Национален синдикат Защита пред Министерството на здравеопазването

За по-справедливо систематизиране на парите за водачи на коли за спешна помощ, парамедици, фелдшери и сестри ще упорстват от Синдиката Защита на среща с премиера Николай Денков. Днешната среща е на фона на проведения от синдиката митинг с искане за по-високо възнаграждение. Председателят на структурата Красимир Митов изясни, че в случай че това не се случи, ще се упорства за оставката на здравния министър Христо Хинков.

" Вече разликата сред сестра и доктор не е 500 лв.. Тя е 1500. Разликата, която беше 500-600 лв. сред водач и доктор, тя към този момент е 1500-1600-700 лв.. От премиера желаеме това, което пожелахме, тъй като има екипи, само че няма кой да ги кара. Няма водачи. Да намерят метод да преразпределят парите и да бъдат заслужено възнаградени водачи, фелшери, парамедици и сестри ", разяснява Митов.

" Ние желаеме нарастване на заплатите. Не приказваме за 20%, а просто нарастване на заплатите в цялата страна. Говорим за България, за незабавната помощ в цялата страна. Този бюджет, който ние издействахме от Народното събрание и всички парламентарни групи ни спомагаха да бъдат отпуснати тези 30 милиона, нашият профсъюз, Национален профсъюз Защита го издействахме. Сега други синдикати споделят, че те са работили по този бюджет, че те са издействали тези пари. Очакваме резултати до края на деня, не до края на месеца. Да се промени това, което са решили ", разяснява Валери Кузманов от синдиката.

По обяд стана ясно, че среща не е имало, тъй като по думите на Красимир Митов, на срещата са пристигнали единствено специалисти.

Според него, това са хората, които са отговорни за " кашата, която е забъркана ". " Това значи, че няма държавно управление, тези хора са безотговорни ", сподели Митов.

След като срещата не се състоя, членовете на профсъюз Защита започнаха да скандират оставка пред Министерския съвет.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР