За по-малко от седмица криминалистите от Велико Търново разкриха кражба

...
За по-малко от седмица криминалистите от Велико Търново разкриха кражба
Коментари Харесай

Полицията във Велико Търново хвана трима крадци на каса с пари от офис

За по-малко от седмица криминалистите от Велико Търново разкриха кражба на железна каса от офис на компания. Работата по случая е почнала, откакто на 3 ноември тази година в ръководството е бил получен сигнал за осъществена кражба на железна каса, в която имало 35 000 лева По случая било формирано досъдебно произвеждане.

От извършените голям брой оперативно издирвателни и процесуално следствени дейности проверяващите влезнали в дирите на причинителите – трима мъже на 31, 37 и 41 години, надлежно от Елена, Велико Търново и Горна Оряховица, всички известни на полицията и осъждани. Най-възрастният от тях е със седем престъпни и правосъдни регистрации, главно за взломни обири.

След извършена профилирана полицейска интервенция за задържането им и тримата са приведени в полицейския арест. В хода на следствието е изяснено, че един от причинителите е добре осведомен с активността на компанията и реда в офиса. Предварително те са оказали влияние върху охранителната система.

След отчет на материалите по случая в прокуратурата тримата са привлечени, в качеството на обвинени. На двама от тях е наложена мярка за неотклонение „ подписка “, а на най-възрастния мярката за задържане е удължена на 72 часа. Внесено е искане в Районен съд - В.Търново за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. По-голяма част от инкриминираната сума е открита и конфискувана. Работата по документиране на  незаконната активност на тримата продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР