За по-малко от минута прокурорската колегия на ВСС възстанови като

...
За по-малко от минута прокурорската колегия на ВСС възстанови като
Коментари Харесай

Гарван гарвану око не вади: ВСС възстанови Пламен Георгиев като прокурор

За по-малко от минута прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет възвърне като прокурор в Специализираната прокуратура някогашния ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Всички осем присъстващи правосъдни кадровици гласоподаваха „ за “ молбата на Георгиев.
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет заседава през днешния ден изключително по молбата на някогашния началник на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев да бъде възобновен като прокурор в Специализираната наказателна прокуратура. Георгиев подаде изненадващо оставка в сряда - няколко месеца след абсурда с недекларираната си тераса.

Пламен Георгиев беше измежду първите претенденти за работа в новосъздадената през 2011 година Специализираната прокуратура. Когато тя проработи на 1 януари 2012 година, той към този момент беше заместител правосъден министър в първото държавно управление на Бойко Борисов. Въпреки назначението, предходният състав на Висшия правосъден съвет го назначи и за заместник-председател на спецпрокуратура, а упованията бяха, че един ден, когато се върне в правосъдната система, ще е точно на този пост. В молбата си до Прокурорската гилдия обаче Георгиев изиска да бъде назначен като редови спецобвинител.

От малко повече от седмица първоинстанционната Специализирана прокуратура има нов титулярен началник - Димитър Петров, номиниран за поста от претендента за основен прокурор Иван Гешев и определен с 11 на 0 гласа от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет. С издигането на Петров се оваканти и заместник-шефското място в структурата. За възможното назначение на досегашния антикорупционен началник на вакантната позиция обаче би трябвало предложение от новоизбрания Димитър Петров, което отнова да бъде гласоподаване от Прокурорската гилдия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР