За по-голяма роля на Европейския съюз на световната сцена призова

...
За по-голяма роля на Европейския съюз на световната сцена призова
Коментари Харесай

Европа да е глобален играч, иска министър Захариева

За по-голяма роля на Европейския съюз на международната сцена прикани вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на полемика в София, отдадена на представянето на Хърватското председателство на Съвета на Европейския съюз.

" Мотото на Хърватското председателство – " Силна Европа в свят на провокации ", е близо до българското – " Съединението прави силата ". Вярвам, че би трябвало да сме дружно и Европа да е световен политически състезател. Крайно време е Европа да мисли огромно ", съобщи Екатерина Захариева.

Форумът, на който хазаин бе посланикът на Хърватия Ясна Огняновац, бе проведен от " ПанЕвропа България " със съдействието на Представителството на Европейската комисия в София и Бюрото на Фондация " Конрад Аденауер ". Той бе открит от Торстен Гайслер, началник на бюрото на " Конрад Аденауер " в София, и от Гергана Паси, президент на " ПанЕвропа България ".

Като ръководител на Съвета на Европейски Съюз Хърватия ще работи по четири целта - Европа, която се развива, Европа която свързва, Европа, която пази и Влиятелна Европа. Председателството ѝ идва във време на огромни провокации пред Европейски Съюз и обособените страни, сподели дипломат Ясна Огняновац. Тя означи, че Загреб ще се стреми да уреди приемането на всеобвахтна и уравновесена многогодишна финансова рамка и да продължи разширението на Европейски Съюз, което преглежда като инвестиця в стабилността и сигурността.

Външният министър акцентира, че бъдещата преговорна рамка за участие в Европейски Съюз би трябвало да бъде приобщаваща, а не изключваща, както и че нейното разискване не трябва да значи отсрочване на поканата за започване на договаряния с Албания и Република Северна Македония.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР