За пети път Варшава се превърна в глобален център за

...
За пети път Варшава се превърна в глобален център за
Коментари Харесай

САЩ готвят невиждано военно учение

За пети път Варшава се трансформира в световен център за полемики по сигурността за няколко дни. Варшавският конгрес за сигурност притегля специалисти и политици от целия свят, написа " Дойче веле ". Тази година, заради 70-годишнината на НАТО, дебатите във Варшавския конгрес за сигурност засягат положението и вероятностите на съюза, само че също по този начин заканите и необятната интернационална сигурност.

Освен панели, диалозите се водят зад кулисите, можете да срещнете делегации от доста страни, в това число Германия. В региона на защитата, настроението в полско-германските връзки наподобява по-добро, в сравнение с в други области. И това е макар обстоятелството, че освен Доналд Тръмп подлага на критика Германия за прекомерно ниските разноски за защита. " Германия е заинтригувана да взе участие в самодейността " Три морета ". Според Крамп-Каренбауер, Североизточният корпус е добър образец за действително съдействие и действия в НАТО, по-специално във връзка с източния фланг на Алианса, написа News.bg.

Сигналът от Германия, който също беше емфатичен в един от панелите на Варшавския конгрес за сигурност е, че Германия е заинтригувана от присъединяване в Инициативата, немската страна също се интересува от интензивно съдействие. Експертите показват, че отбранителната политика е една от основните области на полско-германските връзки заради геополитическото местонахождение и комплицираната и сложна история на двете страни. Те също по този начин акцентират, че би трябвало да се помни, че някои решения не се вземат по маршрута Варшава-Берлин, а като част от интернационалните съюзи, в това число на първо място НАТО и Европейския съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР