За периода от 2018 г. до настоящия момент срещу Иван

...
За периода от 2018 г. до настоящия момент срещу Иван
Коментари Харесай

70 сигнала срещу Гешев от 2018 г. досега

За интервала от 2018 година до сегашния миг против Иван Стоименов Гешев в качеството му на прокурор, административен началник на Специализирана прокуратура, заместител основен прокурор и основен прокурор на Република България са постъпили над 70 сигнала с изказвания за осъществени от него нарушавания и/или закононарушения. Това оповестяват от прокуратурата и показват, че сигналите са подадени от жители, юристи, цивилен сдружения, медии, неправителствени организации, асоциации.

Отделно от това прокуратурата неведнъж се е самосезирала и по изявления в средствата за всеобща информация за да се ревизират изнесени данни за вероятно осъществени от основния прокурор нарушавания или закононарушения, настояват от прокуратурата.

От там твърдят, че сигналите, подадени в прокуратурата, навреме са изпращани по подготвеност на Специализираната прокуратура, а след закриването й с решение на Народното събрание - на Софийската градска прокуратура (СГП), която е единствената способена прокуратура в страната да прави инспекции и следствия против магистрати, лица с имунитет, членове на Министерския съвет. По сигналите наблюдаващите прокурори навреме са упълномощили осъществяването на инспекции на органите на Главна дирекция " Национална полиция ", ГДБОП, КПКОНПИ и др.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР