За пътя от сърцето на Розовата долина до полите на

...
За пътя от сърцето на Розовата долина до полите на
Коментари Харесай

Как да дегустираме виното със стил – новата дегустационна локация на Шато Копса

За пътя от сърцето на Розовата котловина до полите на Витоша споделя Петя Минкова, основен изпълнителен шеф на фамилната винарна маза и хотел „ Шато Копса “ и трето потомство винопроизводител.

Вече 16 години любовта към виното се предава от потомство на потомство в семейство Минкови дружно с качества като непримиримост, отговорност и грижа за природата. е съумял да обхване напълно процеса на правене на вино – развъждане на гроздето от лични лозарски масиви, осъществяване на проучвания в лична лаборатория и произвеждане и бутилиране в лична винарна маза. С потенциал от към 195 000 л. годишно и разгръщане на онлайн продажбите, сбирката виновност на „ Шато Копса “ доближава до от ден на ден пазари, сред които са Америка, Англия, Швейцария, Германия, Белгия, Финландия, Южна Корея и Чехия. В компанията работят над 50 чиновници, обединени от концепцията за резистентен бизнес, a базата в Клисура е построена при съблюдаване на актуалните способи за запазване на околната среда. Допълнително преимущество на винарната е местоположението й в планинска област и близостта й до река, което основава естествени условия за произвеждане на виновност с най-високо качество и е причина за по-малка енергоемкост на процеса.

- Защо решихте да отворите дегустационна локация в София?

- Обмисляхме това решение от много време. Комплексът ни е ситуиран в сърцето на Розовата котловина наоколо до Карлово, разполага и с неповторима като архитектура и интериор хотелска част с тероарни заведения за хранене, съчетаваща феодален и съвременен жанр,  както и релакс зона, в която предлагаме лечения с роза Дамасцена и разнообразни винени лечения. Имаме и панорамен лаундж с 360-градусова панорама за осъществяване на запаметяващи се корпоративни и частни събития в ексцентрична и друга конюнктура, а също и прелестна градина и това прави „ Шато Копса “ отличен избор както за винен туризъм, по този начин и за тематични събития.

Но не постоянно забързаното всекидневие на градския човек може да му разреши това обединение с природата, за жалост. Затова поискахме да му предоставим удобно място в неговата среда, където да се откъсне за момент от напрежението на деня и да награди сетивата си с букет от усети и аромати, какъвто единствено виното може да предложи. А и до този миг, в България нямаше друга винена общественост със лична локация за дегустации. Така се роди „ Copsa Wine Club “. Винената локация действа с мероприятия от 2019 година, а през февруари 2021 година посрещаме приятелите на Копса в нова конюнктура. Всъщност през 2019 година бяхме първата маза със свое посланичество за дегустации в София.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР