За първият, появил се на бял свят в началото на

...
За първият, появил се на бял свят в началото на
Коментари Харесай

Наглостта на Борисов “ръзцъфна” в четири тайни записа, пуснати за два месеца

За първият, появил се на бял свят при започване на юни ви разказахме през вчерашния ден във Фрог. Именно в това СРС той назова председателката на Народното събрание Цвета Караянчева “Проста кърджалийска п..ка ”. В този запис министър председателят декларира, че е наредил на Комисията за финансов контрол да ревизира договорката на Евлохолд ” за пазаруването на ЧЕЗ и се заканва, че ще размаже физиономията на някого. 

 

Авторитетът на Борисов се сгромолясва дни по-късно, откакто в медиите бе публикуван различен запис. Твърди се, че диалогът в него се води сред тогавашния министър председател и шефа на “Лукойл ” Валентин Златев. Борисов, очевидно неудовлетворен от него, му вметва: " Тея двамата, Корнела и Радев, са огромни сладури. И тъй като на всички места приказват, че ти си им главният тил, никак не е прелестно ". Предполага се, че става дума за водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и президента Румен Радев. 

 

Третият диалог, последвал предходния съвсем незабавно възмути обществото поради обвързаностите, които лъснаха сред правосъдната и изпълнителната власт. От другата страна на телефонната слушалка на Борисов този път се оказа някогашния основен прокурор и парламентарен арбитър Борис Велчев. Най-запомнящото е, че Борисов се обръща напълно другарски към него, наричайки го “Братиньо ”. За първи път записът бе доказан от самия Велчев, като изясни, че се е опитал да уреди среща сред Борисов и ректора на търновския университет Христо Бонджолов.

 

Последната порция от записи се оказа много изпълнена с цинизми и хули - нещо, което се трансформира в запазена марка за Бойко Борисов. Разговорът в действителност е по-скоро монолог, чува се единствено глас, наподобяващ този на Борисов. А допускането е, че “компания ” ме прави съпартиецът му Томислав Дончев. Основна тематика е президента Румен Радев. Подразнен от изявленията на президента, министър председателят споделя: 

   " С това, че излезе и сподели – два милион и половин не са отговорни за бедността, отговорно е правителството… Ама държавното управление заплати предходната шест милиарда и седемстотин за неговата партия… ".

 

След това Борисов продължава:

" Бедният човек се вози в градския превоз, който е най-хубавия в София, а не се задръства града… Само че тази приказка, като излезеш да я изговориш, ще те чуят 100 двеста хиляди от интелигентните хора и ще кажат – да, правилно…

Само че когато си обкръжен от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се приказва истината и да се вършат промени. Няма такова нещо.

Не, верни неща не могат да се правят…

Правилни неща с подобен президент не се вършат. С такава съпротива не се прави ".

Именно в този запис се произнася паметна фраза:  " Акъл се набива, Томиславе, на интелигентен човек... ".  Освен това министър председателят споделя " Крепиме фронта до евроизборите " и добавя, че " не е в този момент моментът " да се подвигат налози.

 

Експертизи, както в детайли обяснихме, са направени единствено на първия запис. Те потвърждават, че гласът е на Борисов, както и се диалозите не са манипулирани. Прокуратурата към този момент мълчи. 

 

За другите записи на Борисов четете

 

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР