За първи път в Южна Корея диригент на националния оркестър

...
За първи път в Южна Корея диригент на националния оркестър
Коментари Харесай

За първи път в Южна Корея: Робот дирижира оркестър

За първи път в Южна Корея диригент на националния оркестър на страната стана андроидът ЕвъР 6. Двуръкият робот, планиран от Корейския институт за индустриални технологии, направи своя дебют в Националния спектакъл на Корея, предава Ройтерс.

Роботът с хуманоидно лице първо се поклони на публиката, която наброяваше 950 индивида. Андроиндът сподели отлични умения в ръководеното на класните музиканти.

„ Движенията му бяха доста детайлни “, сподели диригентът Чой Су-йеул, който ръководеше оркестъра, застанал покрай робота. „ Той може да движи ръцете си доста по-добре, в сравнение с си представях “. Единственият минус на робота обаче е, че не чува музиката и „ просто си прави работата “.

„ Беше предизивикателство, само че пък за мен беше нов свят “, споделя една от 60-те музикантки в оркестъра.

Робътът е висок 1. 80 см и ловко съумява да се оправи с дирижирането на обичайните корейски принадлежности. Хуманоидът дирижираше три от общо пет музикални фрагмента. Една от пиесите беше дирижирана взаимно с Чой.

Робътът е бил програмиран да повтаря придвижванията на човешкия диригент, само че за разлика от него не може да импровизира, когато някой обърка.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР