За първи път, в квартал Надежда в Сливен, в който

...
За първи път, в квартал Надежда в Сливен, в който
Коментари Харесай

Сливенски квартал се сдоби с първа детска градина

За първи път, в квартал " Надежда " в Сливен, в който преобладаващото население е ромско, се откри нова детска градина. Изграждането й стана допустимо с помощта на финансиране от Българо-Швейцарската стратегия за съдействие.
В момента текат довършителните работи - доставят се мебелировката и оборудването, оформят се просветителните пространства и кътовете за отдих, довършват се санитарните пространства, облагородява се околното пространство, описа пред Actualno.com Дина Димитрова, старши специалист по предучилищно обучение в РУО - Сливен. Засега педагогическият и спомагателен личен състав ще се грижи за близо 80 деца , разпределени в четири групи. Това ще бъдат първите ученици на Детска градина „ Надежда”.
Освен основаването на детската градина, Интегрираният план за обществено включване на роми и други уязвими групи в град Сливен включва и построяването на здравно-консултативен център в ромския квартал.
Общата стойност на плана е 2 милиона 792 хиляди лв. . Той се извършва от Община Сливен, в партньорство със Сдружение „ Ромска академия за просвета и образование” - Сливен, Сдружение „ Лекари на света - Франция” - клон Сливен и Фондация „ Здравето на ромите”.
„ Всички ние се вълнуваме, тъй като започваме нещо в действителност ново”, показа за Actualno.com Катя Вълева, шеф на най-новото детско заведение в Сливен. Още преди формалното разкриване са осъществени първите срещи с децата и техните фамилии. „ Ежедневно ги каним на игри в двора на детската градина, посещаваме домовете им, с цел да се опознаем взаимно. Комуникацията сред нас и фамилиите е прелестна. Надяваме се, че дружно ще реализираме доста положителни резултати”, добави Катя Вълева.
Оказва се, че ползата към детската градина е значителен. И че родителите, множеството от които работещи, сами са декларирали желанието си децата им да се образоват в нея.
Тепърва детското заведение ще доближи цялостния си потенциал. Проектът планува сформирането на шест групи - две яслени и четири за деца от 3 до 6-годишна възраст.
Детска градина „ Надежда” публично ще отвори порти на 22 ноември .
Автор: Мариана Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР