За първи път в Карлово бе отслужена панихида в памет

...
За първи път в Карлово бе отслужена панихида в памет
Коментари Харесай

Панихида в памет на загиналите от 28-ми Стремски пехотен полк отслужиха за първи път в Карлово

За първи път в Карлово бе отслужена панихида в памет на починалите воини от 28-ми Стремски пехотен полк, взели интензивно присъединяване в освобождението на Източните Родопи.

Церемонията се организира в региона на 61-ва Стрямска механизирана бригада, която е заслужен правоприемник на воините от 28 –ми Стремски пехотен полк, а слово произнесе кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов.

„ Тези, които починаха от 28-ми Стремски пехотен полк и хилядите рожби на майка България, потеглиха да осъществят огромния блян, който стоеше пред българската страна след нейното Освобождение. Идеалът да бъдат обединени в една страна всички територии, гранични на България тогава, в които живее обичайно българско население. В които стотици години е живяло българско население и които постоянно са били част от майка България….Да бъде безконечна паметта на починалите от 28-ми Стремски пехотен полк за свободата, независимостта и целостта на България “, бяха думите на кмета доктор Емил Кабаиванов.

Отец Марко Тодоров архиерейски наместник на Карловска духовна околия отслужи Заупокойна панихида в памет на починалите. На ритуала участваха военачалник Константин Попов, народен представител в 44-ото Народно заседание и ръководител на парламентарната комисия по защита, и военачалник Пламен Йорданов, пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В знак на благодарност бяха сервира венци и цветя пред „ Паметника на починалите воини във войните 1912-1918 година.
 22pl4008-4  22pl4008-3  22pl4008-2  22pl4008-1
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР