За първи път в кариерата си Джъд Тръмп защити титла

...
За първи път в кариерата си Джъд Тръмп защити титла
Коментари Харесай

Тръмп с първа в кариерата си защита на ранкинг титла

За първи път в кариерата си Джъд Тръмп отбрани купа в ранкинг шампионат по снукър, откакто победи за втора поредна година в Европейския Мастърс с триумф 9:7 над Стюърт Бингам. Англичанинът към този момент има осем купи на сметката си и по този индикатор изпревари Шон Мърфи в историческата ранглиста на 12-а позиция. Освен с трофея, Тръмп си потегли от Ломел с чек за 75 хиляди паунда и редуцира изоставането си от третия в международната класация Джон Хигинс, като Дин Дзюнхуей остава на втора позиция зад водача Марк Селби.



Бингам може единствено да бъде удовлетворен от представянето си в Европейския Мастърс, като утешителните 35 хиляди паунда идват в допълнение на най-хубавото му показване през сезона досега, въпреки този път да не можа да преодолее Асото в колодата - както направи в “Крусибъл” през 2015 година в полуфиналите по пътя към международната си купа и във финала на Откритото състезание на Уелс през 2017-а, когато още веднъж Бингам надви.

Congratulations @judd147t! pic.twitter.com/JFRJVp6LbO
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) October 8, 2017

Първата сесия приключи 4:4, макар че Бингам имаше задатък в един миг от 4:2. След почивката Бингам впечатли със сенчъри брейк от 130, само че Тръмп незабавно отговори със 107 за 5:5. На междинния период Асото в колодата поведе с две партии, само че след това още веднъж резултатът бе подравнен на 7:7. 15-ият фрейм също отиде на сметката на Тръмп след оспорвана борба, като най-после международният номер 4 завърши разногласието с брейк от 107 за крайното 9:7.

Ранкинг купите в сбирката на Джъд Тръмп:

Европейския Мастърс 2017
Шампионат на играчите 2017
Европейския Мастърс 2016
Откритото състезание на Китай 2016
Откритото състезание на Австралия 2014
Международен шампионат 2012
Откритото състезание на Обединеното кралство 2011
Откритото състезание на Китай 2011
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР