За първи път в историята на най-стария футболен турнир в

...
За първи път в историята на най-стария футболен турнир в
Коментари Харесай

За първи път манчестърски сблъсък на финала за Купата в Англия

За първи път в историята на най-стария футболен шампионат в света - за Купата на Футболната асоциация на Англия, на финала ще има манчестърско дерби сред " Сити " и " Юнайтед ". Сблъсъкът е на 3 юни на " Уембли ".

" Гражданите " водят борба за три трофея - другите два са титлите на Висшата и Шампионската лига. Ако ги завоюват, те ще повторят достижението " алените дяволи " от 1999 г. 

" Юнайтед " към този момент взе Купата на Лигата, в четвъртък отпадна от Лига Европа, само че продължава да пробва да си обезпечи място в топ 4 в шампионата и завръщане в ШЛ от лятото.

Снощи отборът на Ерик загар Хаг трябваше да мине през дузпи против " Брайтън " във втория полуфинал на шампионата на ФА - 7:6 (0:0 в постоянните 90 минути и продълженията) на " Уембли ".

Соли Марш пропусна седмата и оказала се решителна дузпа от състава на " чайките ", а незабавно след него Виктор Линдельоф постави точка на разногласието, който предложи значително страсти макар нулите в игровото време.

Давид де Хеа се прояви чудесно на три пъти на вратата на " Юнайтед ", спасявайки голови удари на Алексис Макалистър, Хулио Енсисо и Кауро Митома. " Брайтън "  имаше единствено едно проваляне в последните си девет дуела от всички шампионати, само че пропусна да поведе и посредством Дани Уелбек, който стреля с глава над вратата В 57-ата минута.

В продълженията Маркъс Рашфорд шутира рисково, само че стражът Роберт Санчес се намеси уверено и мазета в ъглов удар. Във второто продължения още веднъж Рашфорд заплаши " чайките ".

При дузпите всичките седем футболисти на " алените дяволи " бяха точни и не оставиха шансове за стража на " Брайтън ".

Ден по-рано " Манчестър Сити " не срещна компликации против " Шефилд Юнайтед " - 3:0 с хеттрик на Риад Марез. За последно отборът победи с оценката през 2019 година

" Юнайтед ", който е 12-кратен притежател на оценката, ще играе на рекордния 21-ви край. " Брайтън " загуби трети следващ мач, в който доближава до осъществяване на 11-метрови удари.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР