За първи път в историята книга събира на церемония днес

...
За първи път в историята книга събира на церемония днес
Коментари Харесай

Уникално! Книга събра почти всички олимпийски шампиони и медалисти на България! Гледайте ТУК!

За първи път в историята книга събира на гала през днешния ден живите олимпийски медалисти на България. Луксозното 400-странично издание „ България на Олимп “ се промотира със стилно празненство в софийския хотел „ Маринела “ през днешния ден от 12,00 часа.

Над 200 родни призьори от Олимпийски игри ще участват на събитието. Пред представители на 42 медии се чака да се появят спортни герои на нацията от Летните олмипйски игри от Токио 1964 до Рио де Жанейро 2016, както и медалистите от Зимни олимпиади. Звезди от 3 ансамбъла на грациите ще украсят церемонията, на която ще могат да се съберат още веднъж като тим и носителите на олимпийски оценки във волейбола, баскетбола и тези от футбола от Мексико-68. Издателство „ Софтпрес “ и Фондация „ Български спорт “ ще са домакини на огромното спортно празненство навън в „ Стрийт лаундж “, някогашните тенис кортове на хотелския комплекс „ Маринела “. Гласът на „ Дарик “ Ивелин Райчев ще води церемонията, а победителката от втория сезон на Master Chef – Севда Димитрова, ще се погрижи да има приятни кулинарни изненади за гостите. Входът за събитието ще е единствено с предложения.

Имената на тримата създатели на книгата, в която е попаднал всеки един от олимпийските медалисти на България, са гаранция за триумфа на изданието. Владимир Памуков, написал абсолютния бестселър с към този момент 70-хиляден тираж единствено у нас „ Христо Стоичков. Историята “, известният журналист-енциклопедист Тодор Шабански и доайенът на спортните ни фотографи Бончук Андонов ни показват спортната популярност на нацията в „ България на Олимп.

Книгата е неповторима с това, че показва пътя до медалите на всички наши олимпийски призьори, историите на първенците, богато илюстрирани с непубликувани до момента снимки, статистики и инфографики. Плюс куриозни, радостни, незнайни и странни истории за спортните герои на България.

Авторският екип, който към този момент издаде 4 книги за звезди в нашия спорт, „ Софтпрес “ и Фондация „ Български спорт “ са решили над половината от тиража да се даде безплатно на олимпийските ни федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара действително ще се пусне стеснен тираж за ценители, като част оп приходите ще се даде на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР