За първи път в България: Семейното куклено представление Летящата страна“

...
За първи път в България: Семейното куклено представление Летящата страна“
Коментари Харесай

„Летящата страна“ с премиера за страната в Държавен куклен театър – Русе

За първи път в България: Семейното куклено зрелище „ Летящата страна “ с премиера за страната в Държавен куклен спектакъл – Русе на 28 октомври, от 18 ч. Вход свободен!

Държавен куклен спектакъл – Русе и Екологично съдружие „ За Земята “ ви канят на 28 октомври на безплатното и премиерно за България зрелище „ Летящата страна “.

Градът-пионер в толкоз доста сфери на модерна България ще бъде първи още веднъж, този път на театралната сцена. Специален нов театър си слага за цел да показа по занимателен и наличен метод една от огромните модерни тематики на живота в градовете, тази на замърсяването на въздуха. Тема, извънредно настояща и за нашия град Русе.

Семейното куклено зрелище „ Летящата страна “, с актьорите и съавтори Мануела Саркисян и Георги Тенев, ще ни придвижи в Летящата страна – свят, в който всички могат да летят. Животът на летоландците е заплашен от едни съвсем невидими същества – прашинковците. Те се раждат в Печкоауспуха, прогонени са от него от Великата ПрахоХала и си нямат никаква визия, че вредят. Просто желаят да се приберат у дома. Как двата свята могат дружно да намерят решение на рецесията и да заживеят в мир едни с други? И по какъв начин да създадем по този начин, че фините прахови частици и другите замърсители на въздуха да не пречат на дробовете ни да дишат и да карат въображението ни да лети?

Заповядайте на 28 октомври (петък) от 18:00 ч. в Държавен куклен спектакъл – Русе и дано полетим дружно на крилете на театъра, съчетавайки приятното прекарване за дребни и огромни с потребните нови познания.

Вход: свободен.

Повече можете да научите на страницата на събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/508750824401386/

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР