За първи път в България се е провело разследване срещу

...
За първи път в България се е провело разследване срещу
Коментари Харесай

Рашков доволен от работата си, МВР изиграло ключова роля за присъствието на партиите в парламента

" За първи път в България се е провело следствие против водача на ГЕРБ, Бойко Борисов, откакто встъпих в служба като министър на вътрешните работи ", съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков по време на доклад за активността на Министерство на вътрешните работи.

Той дефинира като основна роля активността на вътрешното министерство за наличието на партиите в 47-то Народно събрание, защото министерството се борело против купения и подкупен избор по време на изборите през ноември 2021 година Рашков акцентира и взаимната работа с министерството на защитата по отношение на граничният пункт с Турция.

" С чест мога да кажа, че управлявах министерството, до момента в който следствията се водиха интензивно. Надявам се в близко време да стане обществено известно в кого са попаднали тези средства за пътна инфраструктура, които се разнасяха от банки в чували ", добави още Рашков и разясни, че има информация, че част от тях са изнесени към Близкия Изток. " Надявам се, че в близко време подчинената на основния прокурор Иван Гешев " Национална следствена работа " ще завърши следствието по тази тематика и ще каже последната дума за някои министри, които не са безучастни към това, което приказвам ", сподели още той.

" Граничният пункт с Турция се стопанисва от Бургас, Ямбол и Хасково, само че се оказа че те не са осъществявали тази активност. Направихме всичко допустимо граничното оборудване да мине под контрола на Министерство на вътрешните работи и дружно с министерството на защитата похарчихме 2 пъти по-малко пари, в сравнение с струваше " къщата в Барселона " и в този момент то е в съответно положение,” разясни още той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР