За първи път в България имаме мапинг на българската индустрия.

...
За първи път в България имаме мапинг на българската индустрия.
Коментари Харесай

За първи път у нас представиха мапинг на българската индустрия

За първи път в България имаме мапинг на българската промишленост. Това беше една концепция на Министерството на стопанската система за сливане на икономическа карта на българския бизнес.

"Днес можем да дадем началото на тази самодейност дружно с партньорството сред Изпълнителната организация за дребните и междинните предприятия и Аутомотив Клъстер България ", съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на стартирането на плана.

Той акцентира, че в него са включени 14 промишлености, в това число и сферата на образованието, като по този метод "ще успеем да изпълним синергия сред вложители, бизнес и обучение. "

Борисов акцентира, че процесът е отворен, защото се работи на база на статистическа и друга налична информация в комерсиалния указател. По негови думи е доста значимо да се реализира синергия на клъстерно равнище – обединена, по-лесно налична и систематизирана информация за консуматори и вложители. Информацията ще бъде интерактивна за непрекъсната актуализация за сливане на бизнесите на клъстерно и браншово равнище.

Министърът на стопанската система заяви, че на следващия ден на страницата на ведомството ще бъде оповестен двуседмичния доклад. По негови думи по антикризисните ограничения се работи ускорено и до края на тази седмица ще бъдат оценени 19 000 плана по процедурата за микропредприятия.

Борисов акцентира, че интензивно се работи и по раздаването на средства под формата на заеми посредством ББР. „ Към днешна дата сме прескочили 100 млн. лева запас, който е вложен от ББР “, сподели министърът.

В умозаключение Лъчезар Борисов акцентира, че с хармонизирането на клъстерните политики ще се работи в посока възстановяване на икономическото развиване в партньорство с държавното управление и държавните институции.

„ Министерството на стопанската система прави оценка тази значима стъпка, тъй като това е извънредно значимо в този миг и в тази невиждана рецесия, пред която сме изправени “, сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР