За първи път в 60-годишната история на пловдивската Алма матер

...
За първи път в 60-годишната история на пловдивската Алма матер
Коментари Харесай

Пловдивският университет връчи първата ректорска стипендия в историята си

За първи път в 60-годишната история на пловдивската Алма матер се учредява ректорска стипендия „ Студент на годината на ПУ „ Паисий Хилендарски “. Стипендията е персонално подаяние на ректора на Пловдивския университет проф. доктор Румен Младенов и е в размер на една ректорска заплата.

Първият притежател на стипендията за отличен триумф, дейна гражданска позиция и принос в издигането на престижа на ПУ „ Паисий Хилендарски “ е Александра Янкова Драгинова, студентка от 4-ти курс на специалността „ Психология “ в Педагогическия факултет.

От 2019 година Александра е доброволец към фондация „ Пловдив 2019 “ и БЧК. През 2020 година става част от екипа на общественост „ Каузи и инициативи “ по план „ Социални иноватори “. Средният триумф от следването ѝ досега е Отличен 5.75.

Притежател е на Youth Pass от студентска подвижност по стратегия „ Еразъм+ “ в Университета Магдебург, Германия. Работи като преводач с немски език на свободна процедура.

Провокирана от проблемите на обществената изолираност, в която ненадейно са въвлечени хора от всички възрасти, Александра основава блога си aleksmind, който продължава да поддържа. Стресът и неговите лица, Плацебо резултатът – мит или действителност, Кратки препоръки за психологично благоденствие по време на карантина са единствено част от известните тематики, които Александра разисква с необятната аудитория.

Специално внимание Александра отделя и на напрежението, на който са подложени родителите, съвместяващи работата от у дома с дейна грижа за отдалеченото образование на децата си, изключително на тези от 1-ви до 4-ти клас.

Наред с всичко това Александра е от студентите-психолози, подготвени да ползват в практиката си тестванията, създадени в границите на научното проучване BURNOUT Q.

Освен, че владее езика на Гьоте, Александра има личен жанр на писане с европейски привкус, в което може да се убедите, като посетите уеб страницата й https://www.aleksmind.com/about-me/
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР