За първи път в 100-годишната история на най-големия френски конкурс

...
За първи път в 100-годишната история на най-големия френски конкурс
Коментари Харесай

За първи път от 100 години Мис Франция е с къса коса - защо това възмути французи?

За първи път в 100-годишната история на най-големия френски конкурс за хубост Мис Франция е с къса коса.

20-годишната Ев Жил, която завоюва състезанието през уикенда, е студентка по математика и статистика. Тя съставлява северния френски район Норд-Па дьо Кале. Семейството ѝ произлиза от остров Реюнион - една от задграничните френски територии, която се намира покрай Мадагаскар и Мавриций.

Жил приветства триумфа си като " победа за разнообразието ".

" Свикнали сме да виждаме красиви модели с дълги коси, само че аз избрах андрогинна визия с къса коса. Всяка жена е друга, всички сме неповторими ", сподели Жил директно след успеха си.

Изборът ѝ за Мис Франция обаче предизвика редица рецензии в обществените мрежи.

Някои не харесват прическата ѝ, други са недоволни от това, че фигурата ѝ не била " задоволително женствена " поради дребния бюст. В обществените мрежи се появиха видеоклипове, в които я съпоставят с други състезателки с " по-красиви " дълги коси.

Основната рецензия на недоволните от успеха е, че е получила купата единствено с цел да успокои представителите на " woke " културата.
" Какво е това - Мис или Мистър Франция? ", " Прилича повече на Жил, в сравнение с Ев ", " Къде е същинската женска хубост? Къде е дамата? ", са единствено част от обидните и отрицателни мнения, представени от френското издание Le Figaro. " Мис Франция 2024 не наподобява на нищо, само че споделя верните неща. Искате ли да се обзаложите, че идната година Мис Франция ще бъде транссексуална жена?, написа в Х финановият анализатор Филип Ерлин.
Eve Gilles, Miss France 2024: «J`ai choisi ce côté androgyne plus masculin»
➡️La ne ressemble à rien, mais elle pense bien. On parie que l’année prochaine la Miss France sera un trans?
— Philippe Herlin (@philippeherlin)
Ев Жил отговори на вълната от неодобрение, като прикани хората да се замислят, че думите им могат да бъдат още по-болезнени от дейностите.

" Хората, които ме подлагат на критика поради косата ми, не ме тормозят, тъй като мога да трансформира косата си. Аз избрах тази коса, само че не съм избрала тялото си или метаболизма си. Не разбирам по какъв начин някой може да подлага на критика човек поради нещо, което не може да промени “, разяснява новата Мис Франция отрицателните мнения в изявление за френския всекидневник Le Parisien.

Новата Мис Франция употребява абсурда, с цел да трансформира свободния избор на дамите в своя идея през 2024.

" Наистина желая да покажа, че дамите могат да вършат каквото изискат и когато го изискат. Искам да мога да обясня какъв е казусът с обвиняванията против дамите за техните фигури и да заема позиция против издевателството в най-широк смисъл ", споделя още тя.

През последните години френският конкурс за хубост прави опити да усили разнообразието на участничките.
Така да вземем за пример възрастовата граница, която преди беше лимитирана до 24 години, беше отстранена.На кандидатките към този момент е разрешено да са омъжени, да имат деца и да имат забележими татуировки. Конкурсът беше отворен и за транссексуални дами през 2019 г.На процедура обаче участничките в състезанието " Мис Франция 2024 " към момента дават отговор на старите условия - на сцената нямаше майки, междинната възраст е почти същата, девойки с татуировки не се виждаха.Късата коса на Жил беше единственият физически детайл, който можеше да се смята за " авангарден " на фона на стереотипните упования за този вид състезания.

Ев Жил е четвъртата представителка на своя район, която печели купата за последните 10 години.

Освен да вдъхва убеденост на дамите с „ друг “ външен тип, тя употребява онлайн платформите си и с цел да предизвиква децата и младите дами да се занимават с математика и просвета.

" На младите девойки и момчета се споделя, че математиката е комплицирана, че е сложна, че би трябвало да се държиш. Не! Трябва да им кажете: слушай, това е предизвикателство, ще се забавляваш, има проблем и би трябвало да намериш решението. Това би трансформирало цялата динамичност ", споделя тя пред френската телевизия TF1.

Жил признава, че отрицателните мнения я засягат, само че въпреки всичко акцентира, че е „ невероятно всички могат да те харесват “.

" Тялото ми е такова, каквото е. Независимо дали ми харесва, или не, аз съм такава, каквато съм. Ако на хората не им харесва, дано не ме харесват и това е. Не можеш да се харесаш на всички и това е обикновено. Трябва да приемеш себе си и да успееш да пренебрегнеш всички рецензии, даже да е комплицирано, признавам ", декларира Жил.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР