За първи път учени, са открили микроорганизми дълбоко в океанската

...
За първи път учени, са открили микроорганизми дълбоко в океанската
Коментари Харесай

Учени откриха микроорганизми в океанската кора

За първи път учени, са разкрили микроорганизми надълбоко в океанската кора. Сондирането е осъществено наоколо до брега на Тихия океан на Съединените щати, където дълбочината на океана доближава съвсем 2 километра. Микроорганизмите са били открити от JOIDES проучвателен транспортен съд под 600-метров пълен пласт от утайки и базалтови скали, оповестява ABC Science. По време на сондирането екипа е употребявал особено съоръжение, което отстранява замърсяването на скалните проби. Изследователите сауспели да култивират микроорганизмите, доставени до повърхността, създавайки им условия, сходни на тези на естествената им среда.

Откритите организми употребяват като източник на сила, вместо светлина химически реакции. Този метод на хранене се назовава хемосинтеза. Това изобретение допуска, че сходни организми могат да съществуват и на други планети в Слънчевата система.

" Смятам, че на дълбочина 500-1000 метра под повърхността на Марс също може да се намерят следи от живот. Микроорганизми би трябвало да се търсят под повърхността, тъй като повърхността е студена и суха, също така, там са изложени на радиация. Марсианските микроби са могли да оцелеят, в дълбочина, откакто Марс е изгубил своята атмосфера преди четири милиарда години ", разяснява Андреа Тески от Университета на Северна Каролина.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР