"За първи път тази седмица имаме леталитет повече от 4%",

...
"За първи път тази седмица имаме леталитет повече от 4%",
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев съобщи най-лошата новина от началото на COVID-19 кризата у нас 

"За първи път тази седмица имаме леталитет повече от 4% ", това заяви проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Национален център за заразни и паразитни заболявания. Пред Канал 3 разкри той разкри и каква е повода за това.

"Дължи се на обстоятелството, че като заболяха преди три седмици възрастните, в този момент към този момент това дава резултат. Обикновено тежкото протичане на положението е към 20-на дни. Тогава, за жал, съдбовният край настава.

Става дума за 14-дневната смъртност. Това е друго разбиране в епидемиологията.

Става въпрос за леталитета. У нас той е два пъти и половина по-нисък от Англия, една доста развита в здравно отношение страна, само че към този момент е висок ", разяснява проф. Кантарджиев и призна от какво изпитва най-голяма болежка.

"Ние всяка вечер 10 и половина очаквам бюлетина за деня, това го вършим всички шефове на 28 РЗИ-та, ние през целия ден сме във връзка, обменяме данни.

Когато чета имената на тези мои, умряли съграждани, виждам годината на раждане и ми се къса сърцето, когато възрастни хора боледуват, инфектирани от неспазващите ограничения младежи. "

Проф. Кантарджиев разяснява и настъпващата образователна година:

"Макар, че в този момент в този миг има назад въодушевление, получаваме писма от училищен колективи, с молба за препоръки, които питат дали не би трябвало да се върне изолираност.

Не би трябвало да доминира страхът, уплахата у болния и не би трябвало да се преекспонират нещата.

При децата е доста забавно, това е зараза, която стартира преди няколко месеца.

Доказа се, че децата имат количество вирус в носоглътката си 10 до 100 пъти повече от възрастните, само че пък не боледуват или боледуват по-леко.

Мерките в учебните заведения са съобразени с възрастта и ще дадат своя резултат.

Добре е родителите да научат децата, че като си измият ръцете, да затварят крана с хартия, с цел да не се придвижи болест. Иначе микробите, в това число и коронавирусът, той е още веднъж на ръцете ти. "

И най-после - какво съгласно проф. Кантарджиев би трябвало да вършат децата на прибиране от учебно заведение у дома:

"Има нараснал риск от това децата, които карат безсимптомно, леко да заразят бабите и дядовците си.

Но влизането у дома на ученика би трябвало да е по този начин - смъкват се обувките, измиват се ръцете, промива се гърлото, може да се вземе бонбон с етерични масла, да понижи опцията на вируса да се отдели и тогава да се стои у дома. "

"Последните три седмици имаме съществено понижаване на случаите на ковид. Дано тази наклонност да се задържи ". Това разгласи проф. Тодор Кантарджиев по Българска национална телевизия.

По думите му "на хората им се сви душата от този ковид ".

Той прикани хората да съблюдават ограниченията и родителите да научат децата си да си мият ръцете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР