За първи път Симфоничният оркестър на БНР е сред отличените

...
За първи път Симфоничният оркестър на БНР е сред отличените
Коментари Харесай

Тази вечер в Хамбург ще бъдат раздадени най-mрестижните германски награди за класическа музика Ехо Класик

За първи път Симфоничният оркестър на БНР е измежду отличените - за записа на концерти от Бела Барток и Виктор Бабин със солисти Аглика Генова и Любен Димитров , под диригентството на Йордан Камджалов .

Аглика Генова и Любен Димитров застават паралелно с някой от най-големите звезди на международната сцена. В късния следобяд по аления килим към залата на новата филхармония на Елба ще преминат още артистите Йонас Кауфман и Джойс Дидонато , пианистът Маурицио Полини , цигуларят Даниел Хоуп и доста други. Домакин на блестящата вечер ще бъде хамбургската филхармония с диригент Кент Нагано , а за водещ още веднъж е определен именитият Томас Готшалк . Компактдискът на клавирното ни дуо беше признат възторжено от европейската рецензия и номиниран за „ Ехо Класик “ от звукозаписната им компания Це Пе О:

Това в действителност е безспорен връх като самопризнание на този компактдиск и на нас като актьори, и на сътрудниците, и на диригента, на звукозаписния екип, на продуцентите на БНР. Всички спечелили на тази Ехо Класик премия ще участват. Наистина ще бъде една доста прелестна вечер.

Диригентът Йордан Камджалов:

Това е едно доста огромно самопризнание за цялостната българска просвета. Аз мисля, че с един подобен екип, с подобен извънреден оркестър като оркестъра на БНР и на върха с такива солисти на нас ни се припомня на най-високо ниво какви огромни полезности може да се основават в България.

Запис на галаконцерта „ Ехо Класик “ 2017 ще бъде излъчен довечера след 23 ч. българско време по немската телевизия ZDF.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР