За първи път публиката ще може да присъди свои награди

...
За първи път публиката ще може да присъди свои награди
Коментари Харесай

Публиката присъжда наградите на фестивала Януари - slava.bg

За първи път публиката ще може да присъди свои награди за най-хубав театър, най-хубава мъжка и най-хубава женска роля по време на четвъртото издание на Фестивала на българската драматургия, който ще се състои от 13 до 31 януари в Нов спектакъл – НДК.

Неслучайно форумът се назовава точно „ Януари “ и се организира при започване на годината – по думите на Йордан Радичков от едноименната му пиеса, януари е най-българският месец, напомня идеологът на събитието, режисьорът Бойко Илиев. Амбицията на уредниците е да събират под един покрив някои от най-обичаните от публиката български създатели – както класици, по този начин и модерни. В програмата намират място и креативните дебюти на млади драматурзи. Началният час на спектаклите е 19.30 ч., а за закупилите билети за повече от две представления за януарския фестивал на българската драматургия на касата на театъра ще бъдат препоръчани специфични понижения от цените на билетите.

„ Януари – фестивал на българската драматургия “ се открива със театралната версия на пророческия разказ на Емилиян Станев „ Антихрист “ с Елена Петрова, Любомир Ковачев, Веселин Калановски и Ники Сотиров на 13 януари, а ще приключи в последния ден на месеца с поетичния театър „ Усещане за обич “ на Бойка Велкова, Ивайло Захариев и Теодосий Спасов. Между тези две дати са позиционирани

още 10 завладяващи заглавия

На 15 януари феновете ще могат да видят друга драматизация по Емилиян Станев – „ Търновската кралица “, продукция на Разградския спектакъл с гост-звездата Елена Петрова в основната роля, на 16-и – актуалната пиеса „ Голямото влизане “ на Никола Маринов и натрупа „ Делфин “, а на 17-и – „ Сънодива “, съвременна интерпретация на митове за самодиви с създател и режисьор Красимира Дуковска. Следват „ Поручик Бенц “ по Димитър Димов с Йоана Буковска-Давидова, Любомир Ковачев и Ивайло Захариев и режисьор Бойко Илиев (18 януари), „ Два билета за Париж “ от Христо Христов, режисура на Робин Кафалиев с негово присъединяване, както и на Таня Кожухарова, Атанас Бончев-Наката и други (20 януари), „ Индже “ – прочит на Симона Попова по Йордан Йовков с артисти от школата на спектакъл Inversia (21 януари, като ще има зрелище и от 17 ч.). На 22 януари идва ред на „ Майстори “ от Рачо Стоянов,

продукция на държавна такса – Ловеч с Елен Колева

Явор Костов, Богдан Казанджиев, Слава Георгиева, Деляна Хаджиянкова, Йордан Петков; спектакъл „ Драгомир Асенов “ – Монтана, пък ще показа „ Когато гръм удари “ от Яворов на 27 януари. На идващия ден известният Иван Юруков ще играе своя моноспектакъл „ Пилето, което споделя ку “ по текстове на Александър Урумов, а на 29 януари артисти от спектакъл „ Драмеди “ ще вземат участие в „ Очите на хората “ с режисьор и сценограф Цвета Балийска.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР