За първи път пазарната капитализация на китайска компания премина прага

...
За първи път пазарната капитализация на китайска компания премина прага
Коментари Харесай

За пръв път капитализацията на китайска компания мина 500 млрд. долара

За първи път пазарната капитализация на китайска компания мина прага от 500 милиарда $. С това достижение може да се похвали телекомуникационният колос Tencent, съобщи TechCrunch.

Влизането в клуба на фирмите за половин трилион $, който включва Apple, Alphabet, Фейсбук, Microsoft и Amazon, се случва седмица откакто Tencent регистрира облага от 2,7 млрд.долара и доходи от 9,8 млрд.долара за третото тримесечие на 2017. Общата облага е скочила с 69% на годишна база, а приходите – с 61 на 100, с помощта на бизнеса с игри на компанията.

През последните 12 месеца цената на акциите на притежателя на чат приложението WeChat е скочила двойно с помощта на впечатляващите финансови резултати, като тези за третото тримесечие.

Пазарната капитализация на Tencent се е нараснала повече от три пъти от март 2014, когато доближи 150 млрд.долара, и надмина тази на Intel.

Чат приложението WeChat е най-голямата сходна услуга в Китай, като има към 1 милиарда консуматори, само че на външните пазари не съумя да повтори този триумф.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР