За първи път от 25 април 2005 година Рафаел Надал

...
За първи път от 25 април 2005 година Рафаел Надал
Коментари Харесай

Надал за края на рекордната серия: Чудо е, че бях в топ 10 цели 18 години

За първи път от 25 април 2005 година Рафаел Надал няма да бъде в топ 10 на международната класация на АТР. Това стана факт след класирането на Тейлър Фриц на полуфиналите на шампионата от сериите АТР 500 в Акапулко.

22-кратният първенец от “Големия шлем ”, който към момента лекува травма, ще загуби 600 точки в понеделник от миналогодишното си присъединяване на “Мастърс ”-а в Индиън Уелс. Той ще бъде преместен от топ 10 след рекордна поредност от 912 седмици измежду десетимата най-хубави.

“Естествено, че е по-добре да си в топ 10, в сравнение с да не си. Честно казано, цяло знамение е, че не съм напускал топ 10 от 18 години насам, при всичките травми, които имах.

Трябва да съм толерантен, тъй като календарът е тежък, а и към този момент не съм на 20 години. Не знам по кое време ще се завърна - дали в Монте Карло, Барселона или Мадрид. Искам да играя допустимо най-скоро и когато е допустимо, ще го направя ”, показа Надал, който изгледа онлайн Ел Класико сред обичания му Реал Мадрид и Барселона, единствено че “кралете ” претърпяха проваляне с 0:1 в първия полуфинал за Купата на краля.

Надал беше надалеч над всички с 912-те си следващи седмици в топ 10 в историята - след него е Джими Конърс със 788, Роджър Федерер със 734, Иван Лендъл с 619, Пийт Сампрас с 565 и Новак Джокович с 555.

Хуберт Хуркач, който след загубата от Григор Димитров в Ротердам напусна топ 10, в този момент ще се завърне още веднъж за сметка на Краля на клея.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР