За първи път от 2007 г. Лукойл е платила корпоративен

...
За първи път от 2007 г. Лукойл е платила корпоративен
Коментари Харесай

За първи път от 2007 г. „Лукойл“ е платила корпоративен данък

За първи път от 2007 година " Лукойл " е платила корпоративен налог. За 2021 година рафинерията има 75 млн. лева облага преди налози. Това заяви депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев във Фейсбук. Той се базира на оповестения през вчерашния ден доклад за 2021 година на бургаската петролна рафинерия, благосъстоятелност на съветската частна компания " Лукойл ".

" За информация - единствено за месец разликата в цената на вид " Уралс " е над 200 млн. лева Т.е. всеки месец всички ние, които зареждаме гориво, подаряваме на " Лукойл " 200 млн. лева Всеки месец " Литаско " (дъщерна компания на съветския " Лукойл " ) прибира над 200 млн. лева, взети от българските консуматори ", уточни Мирчев. Заради това той упорства страната да поеме действен надзор над рафинерията и да се спре с обслужването на съветските ползи.

Темата разяснява и Владислав Панев: " Печалбата е 75 млн. лв. преди налози, а управлението е решило да не се възползва от опцията да приспадне загуби от предходни години и да си спести налога. Ето че може да се направи дребна стъпка напред. За съпоставяне загубата през 2020 година е 508 милиона лв.. А проверката продължава. Натискът от страната работи ".

Според доклада облагата се дължи главно на новата скица, по която сдружението работи - на ишлеме. Според контракта за процесинг, подписан с " Лукойл Бенелукс " Б.В. Кралство Нидерландия, от началото на 2021 година " Лукойл Нефтохим " в Бургас работи на ишлеме и преработва нефтена суровина, която не е негова благосъстоятелност, а е благосъстоятелност на записаната в Нидерландия компания, написа " Сега ".

Така приходите на нашата рафинерия по линия на външните пазари са в действителност единствено доходи от такса за преправка на суровината.

Това е довело до доста друга картина както на приходите, по този начин и на разноските, тъй като суровината към този момент не се води благосъстоятелност на компанията. Така приходите на " Лукойл Нефтохим Бургас " за 2021 година са в размер на 1.1 милиарда лева при 2,9 милиарда лева за 2020 година, като приходите от външни пазари са доста дребни. Много понижават и разноските – тъй като няма разноски за суровината. Така разноските падат от 3,5 на 1 милиарда лева Общият резултат е облага в края на годината и заплащане на налог на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР