За първи път от 20 години, еврото се изравни с

...
За първи път от 20 години, еврото се изравни с
Коментари Харесай

Еврото се изравни с долара за първи път от 20 години

За първи път от 20 години, еврото се изравни с $, което е и най-ниската стойност на валутата за последните десетилетия

Това се случи за малко, след което еврото се повиши с няколко цента, само че все пак прогнозите са, че еврото ще се задържи към курса 1 към 1 към $ или даже малко по-малко. Възможно е еврото да падне и под $, в случай че е задълбочат компликациите с намирането на преференциален газ за европейските стопански системи, съобщи

Всичко това се случва както на фона на инфлационните, стопански и енергийни компликации на Стария континент и по-специално в Германия, по този начин и на фона на упованията на анализаторите за криза. Именно поради тези упования пазарите и тържищата реагират и се приготвят за възможна криза, въпреки към момента да не наподобява безусловно сигурна.

Причините за понижението на еврото – покачванията на лихвения % от федералния запас в Щатите направиха тъй че доларът да се вдигне и да бъде преференциален и сигурен за вложителите. Очаква се даже още повишаване на лихвените проценти в Съединени американски щати, които да придадат на $ още по-голяма стойност.

От своя страна Европейската централна банка държи лихвите негативни, което към този момент оказва своя резултат.

Предстои преразглеждане на лихвите от ЕЦБ, само че тяхното вероятно повишаване може да окаже отрицателен резултат върху страните в неприятно финансово положение на юг– Италия, Гърция, Испания и други. Слабото евро другояче оскъпява вноса. От своя страна това още веднъж ускорява инфлацията и въздейства отрицателно на икономическия напредък.

Остава въпросът дали идва криза в Европа, тъй като на фона на изброените проблеми тя би имала към този момент извънредно неприятни измерения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР