За първи път от 18 години насам Facebook отчита спад

...
За първи път от 18 години насам Facebook отчита спад
Коментари Харесай

За първи път от създаването си Facebook отчита спад на активните потребители |

За първи път от 18 години насам Фейсбук регистрира спад на броя на дейните потебители на мрежата за ден, написа Би Би Си.

Активните консуматори на дневна база са намалели до 1,92 милиарда за последното тримесечие на 2021-ва, спрямо 1,93 милиарда през предходното тримесечие, твърди компанията притежател на обществената мрежа Meta Networks.

Вследствие на това са намалели приходите на компанията и средствата за реклама, които отделят рекламодателите, за сметка на тези на съперниците като TikTok и YouTube. 

Главният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг също отдава спада на продажбите на компанията на отлива на по-младите консуматори към конкурентни платформи.

Акциите на Meta са паднали с 20%. Това са към 200 милиарда $ от пазарната стойност на компанията. Meta, която има втората по величина платформа за цифрова реклама в света след Гугъл, твърди още, че е била наранена и от промени в поверителността на операционната система на Apple - iOS.

" Промените затрудниха фирмите да насочват и мерят рекламата си във Фейсбук и Instagram. Това може да коства на компанията към 10 милиарда $ за тази година ", съобщи основният финансов шеф на Meta Дейв Венър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР