За първи път галерия Свети Лука ще е домакин на

...
За първи път галерия Свети Лука ще е домакин на
Коментари Харесай

Христо Явашев - Кристо с изложба в галерия "Свети Лука" в София

За първи път изложба " Свети Лука " ще е хазаин на галерия на Христо Явашев - Кристо . Това е втората галерия от плана " ГОСТУВАТ НИ " представяща постери и етюди на Христо Явашев - Кристо.

Произведенията са предоставени от Националната Художествена Академия и се демонстрират за първи път в изложба " Свети Лука ". Те са подаяние от Кристо и Жан - Клод на Музея на Академията.

На 83 години, за своята 50-годишна креативна активност, един от най-големите международни художници с български корени осъществя 23 огромни плана, а 47 не съумява по разнообразни аргументи, главно заради липса на позволения. Но през всичките тези години Кристо съумява да резервира свободата си да прави това което обича и желае, да финансира самичък плановете си, като продава на колекционери рисунки, скици, дребни скулптурни творби и макети.

Постерите на част от негови съоръжения, както и етюдите на художника като студент в Академията, могат да бъдат забелязани в изложбата, която се открива на 22 януари 2019 година в 14.00 часа в изложба " Свети Лука " в София в постройката на Националната Гимназия за Приложни изкуство " Св.Лука ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР