За първи път България ще бъде домакин на международна надпревара

...
За първи път България ще бъде домакин на международна надпревара
Коментари Харесай

София приема първия международен турнир по австралийски футбол в България

За първи път България ще бъде хазаин на интернационална конкуренция по австралийски футбол. Най-добрите състезатели по ози рулс у нас ще премерят сили с тимове от Англия, Израел и Дания на 4 март на стадиона в квартал Требич в София.

Организатори на шампионата са българската лига по австралийски футбол AFL Bulgaria и Българо-австралийската бизнес камара.

Еднодневният шампионат ще се организира в „ блиц “ формат, по сходство на два от най-големите шампионата на Европейската федерация – ЕВРО купата за националните тимове и клубната Шампионска лига. Всички отбори ще се срещнат между тях в мачове от по две полувремена по 10 минути, след което конкуренцията ще премине във финалната си фаза. В нея ще бъде избран и тимът, който ще получи Купата с мартениците – уредниците ще слагат на трофея българския накит за здраве, с което ще му придадат уникалност.

Турнирът ще бъде открит в 11:30 часа. Фазата на Финалите стартира в 15:00, а мачът за златните медали е от 16 часа.

Българският състав „ Бомбардировачи “ ще срещне някои от най-стойностните клубове в Европа и Близкия изток.

Настоящият сребърен медалист от лондонския шампионат Уондсуърт Димънс идва както с главния си състав, по този начин и с дубъла на отбора. През предходната година клубът празнува своя 30-годишен празник.

От Израел в София ще дойде най-големият клуб в близкоизточната страна – „ Гепардите “ от Тел Авив, които имат над 15 години история.

Съставът от родния град на Ханс Кристиан Андерсен - Одензе - Одензе Лайънс също се включва в конкуренцията. " Лъвовете " са клубът, приел през 2019 година най-стария български отбор София Магпайс в тяхното първо пътешестване зад граница. Сега те съблюдават обещанието си отпреди три и половина години и връщат визитата.

Главни арбитри на шампионата са двама от най-уважаваните рефери в Европа, които постоянно съдийстват финали на огромни шампионати – Едуард Хупър и Никълъс Филипс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР