За първи път българин оглавява управителния съвет на влиятелната европейска

...
За първи път българин оглавява управителния съвет на влиятелната европейска
Коментари Харесай

Невен Дилков стана председател на Борда на ecta

За първи път българин оглавява управителния съвет на авторитетната европейска организация с над 20-годишна история

Невен Дилков, създател и шеф на Нетера, стана на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации ecta (European Competitive Telecommunications Association).

Той е първият българин в над 20-годишната история на организацията, който застава отпред на управителния й съвет. Членовете на ecta го избраха на отчетно-изборно заседание на 18 януари 2021 година

ecta съставлява ползите на стотици водещи телекомуникационни оператори и снабдители на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на обективна регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„ Заемам поста с ясната цел да реализираме съответни резултати! Ще се постарая да подкрепя организацията в посока на това да е по-активна и да води основни диалози с регулаторите и със законодателите, когато има потребност и опция да се въздейства за възстановяване на конкурентната конюнктура в телеком промишлеността в цяла Европа “, разяснява Невен Дилков.

Той акцентира, че ще продължи да работи за одобряване на правилата на организацията: „ ecta постоянно е защитавала позицията, че конкуренцията движи пазара, а дребните и междинни оператори са гръбнакът на стопанската система. Те са пионерите и проводниците на положителните практики в телеком промишлеността – положително и качествено обслужване, огромен % вложения по отношение на доходи, новаторски и качествени услуги, по-благоприятни и налични условия за крайните консуматори “, добави Невен Дилков.

Като създател и шеф на най-големия самостоятелен телеком в България –, Невен Дилков има над 25-годишен опит в промишлеността. Той е член на Борда на шефовете на ecta от 2018 година На 30 март 2020 година става негов зам.-председател, а на отчетно-изборното заседание, извършено на 18 януари 2021 година, е определен за ръководител.

Невен Дилков взе участие в управителните органи и на редица други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори (БАБТО), Сдружението за електронни връзки и други Член е на Експертния публичен съвет за ръководство на регистрите ".бг " и ".bg " към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС).

Невен Дилков е създател и притежател също и на световната платформа за продан на данни Заедно с сътрудници и сътрудници той основава и развива и до през днешния ден огромни бизнес планове като,,, r.

Учил е компютърни науки в Tsinghua University, Китай, и е приключил с отличие и cumma sum laude West Virginia Wesleyan College, Съединени американски щати.

В Борда на шефовете на ecta, считано от 1 януари 2021 година, влизат:
, шеф на Neterra - председател;
, отговорник по регулаторните въпроси на Fastweb - заместник-председател;
, консултант по европейските въпроси на Bouygues Europe;
основен изпълнителен шеф на Turknet;
, основен стратегически шеф на Masmovil;
, основен изпълнителен шеф на Colt Technology Services;
, заместник-председател на Съвета на шефовете на Iliad;
, член на Съвета на шефовете на Drillisch Netz AG.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР