За първенство на Североизточната трета лига – ХII кръг Хитрино

...
За първенство на Североизточната трета лига – ХII кръг Хитрино
Коментари Харесай

Хитрино с нова победа над Светкавица

За състезание на Североизточната трета лига – ХII кръг Хитрино одобри на собствен терен гостите от Светкавица (Търговище). Срещата се игра при дъждовно време пред погледите на близо 150 фенове, а хлъзгавият терен затрудни оптимално футболистите и на двата отбора. Срещата стартира наред за домакините. Още в 4-ата минута Расим Нурханов се възползва несъответстващите дейности на бранителите в наказателното поле на Светкавица и заби топката във мрежата на Мартин Милонов – 1:0. Последваха нови офанзиви и към двете порти, само че безрезултатни. Пропуски направиха Николай Петров и Румен Русков (Светкавица), Ивелин Василев, Христо Александров и Христо Станчев (Хитрино). Двата тима се прибраха на отмора при резултат 1:0.

Втората част стартира с масиран напън на гостите от Търговище, които трайно се настаниха в половината на домакините. Много ходовите им офанзиви обаче и по този начин не носеха по този начин стремежи триумф. Защитниците на Хитрино подсилени при започване на втората част с Евгени Стоянов бяха сигурен пазач пред вратаря Харун Якубов. В 65-ата минута гостите завоюваха ъглов удар, след осъществяването му безредие в наказателното поле на Хитрино докара да равнене 1:1 след мощният шут на Светослав Арабов.

Домакините скочиха като ужилени от полученият гол и усилиха темпото на игра. Еднообразното търсене все на Ивелин Василев беше разгадано от бранителите на гостите, които с двама състезатели се стремяха да го опазят, с цел да не им означи гол. Вместо голмайстора гол във вратата на Светкавица означи Христо Станчев в 78-ата минута, което се оказа и решителен за крайната победа в дъждовното време.

Новата победа над Светкавица утвърди отбора от Хитрино на третата позиция във краткотрайното класиране с 21 точки – след Добруджа и Суворово. Съдийската бригада от Варна отпред с Калоян Кирилов с асистенти Радостин Шиков и Мехмед Мехмед също беше на висота и управлява мача умело, тъкмо и независимо. Всички състезатели нарушили футболните правилници бяха в точния момент декорирани с жълти картони.

Салим Салих
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР