За първенство на Североизточната трета лига – ХХVI кръг „Суворово“

...
За първенство на Североизточната трета лига – ХХVI кръг „Суворово“
Коментари Харесай

Суворово не даде никакъв шанс на гостите от Хитрино

За състезание на Североизточната трета лига – ХХVI кръг „ Суворово “ одобри вкъщи идващия го компактно в класирането отбор от „ Хитрино “ и го надигра изрично. Крайният резултат 5:0 е красноречиво доказателство за съотношението на силите на изкуствения градски футболен терен в Суворово.

Головете за домакините означиха Милен Стефанов в 28 минута след безредие в наказателното поле на гостите от Хитрино и компактен удар от границата на наказателното поле. В 55 минута Александър Чукански надбяга отбраната на „ Хитрино “ и повиши на 2:0. Преди това обаче имаше жестоко нарушаване против капитана на гостите Максим Недев – неотсъдено от млазия рефер от Варна Димитър Михайлов. Три минути по-късно Димитър Михайлов малко преждевременно реши да завърши с мача отсъждайки най-тежкото наказване –дузпа за нарушаване в наказателното поле на гостите след плонжа на вратаря Валери Вълев. Дали имаше нарушаване в наказателното поле преценя само основния арбитър, по тази причина ще си спестим мнението, само че несъмнено нарушаване нямаше. От бялата точка Милен Стефанов беше прецизен за 3:0.

В 65 минута беше отсъдена нова дузпа в интерес на „ Суворово “ още веднъж дълго оспорена от състезателите на „ Хитрино “. Състезателя на домакините Данаил Борисов преди да нахлуе в наказателното поле на гостите, при приемането на топката бе в състояние на близо метър в засада немаркирана от помощник рефера Мартин Дамянов от страната на формалната естрада. Въпреки това обаче за нарушаването осъществено в наказателното поле Васил Христов (Хитрино) получи и жълт картон. С осъществяването на дузпата се нагърби още веднъж Милен Стефанов, който осъществя за хеттрик. Петото попадение във вратата на гостите осъществя в 73 минута влезлият като запаса Любомир Михалев след асистенция на Костадин Хараламбиев.

Заслужена победа за отбора на „ Суворово “, които изключително през втората част на мача тотално надиграха гостите от „ Хитрино “. Момчетата на Николай Кръстев от „ Хитрино “ за порезен път в последните 3 – 4 мача разочароваха близо 30 почитатели пропътували далечното разстояние. В сряда им престои полуфинална среща за купата на дилетантите на градския стадион „ Хаджи Димитър “ в Сливен с отбора на „ Арда “(Кърджали) и какъв ще е изхода от срещата никой не желае да разяснява.

Салим САЛИХ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР