За още две области вече се обмисля грипна ваканция, това

...
За още две области вече се обмисля грипна ваканция, това
Коментари Харесай

За още две области вече се обмисля грипна ваканция, кои са те?

„ За още две области към този момент се обмисля грипна почивка, това са Варна и Бургас. “ Това разгласи основния здравен държавен контрольор Ангел Кунчев. Утре в Бургас се чака съвещание на щаба, което да реши дали да разхлабен учениците.

Според формалните данни заболеваемостта за страната продължава да пораства – за предходната седмица тя да е достигнала близо 150 заболели на 10 хиляди. От през днешния ден още две области са в алено, само че без грипна почивка.

Причината за това е, че когато вземат решения по места дали учениците да бъдат пуснати, се взимат поради данните, които дава районното ръководство по образованието за броя на отсъстващи възпитаници, също по какъв начин протича образователният развой.

В първия ден от новата седмица в столичното 107-о учебно заведение регистрират, че близо 25% от учениците отсъстват.

„ Отварям скоба, че грипната вълна при нас стартира още предходната седмица. И имахме класове, където над 50% отсъстваха. Тази седмица са малко по-малко, само че още веднъж има доста болни деца “, разяснява Данко Калапиш, шеф на 107 ОУ „ Хан Крум “.

В това учебно заведение по-сериозен е казусът с броя на болните учители.

„ От почивните дни до през днешния ден шест индивида ми се обадиха, че не се усещат добре. Включително сътрудник, която ми заяви, че не е добре преди 40 минути и я освободих от работа да отива на доктор. Просто доста внезапно подвигна температура. Заместник – заран, заместител – следобяд, все по-трудно, сътрудници работят на по две смени, психолози влизат да заместват, ресурсни учители “, споделя Данко Калапиш.

Според преподавателите, в случай че се наложи децата да излязат в грипна почивка, това няма да повлияе на образователния развой. За някои области здравните управляващи към този момент обмислят такава.

„ Доста са разнопосочни обаче ползите, имаме както тук-там напън да се афишира, другаде пък да не се бърза, защото следва оформяне на оценки “, разяснява доцент Ангел Кънчев.

И още съгласно здравните управляващи влизаме в разгара на грипната зараза. Очаква се до края на седмицата още две области да влязат в такава.

Източник: bTV Още вести четете в категория Здраве.
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР