За опасни пешеходни пътеки сигнализираха наши зрители във Варна. Хората

...
За опасни пешеходни пътеки сигнализираха наши зрители във Варна. Хората
Коментари Харесай

Във Варна сигнализират за опасни пешеходни пътеки

За рискови пешеходни пътеки алармираха наши фенове във Варна. Хората настояват, че има доста зебри, които не са сложени на подобаващи места и основават благоприятни условия за произшествия, също така объркват водачи и пешеходци.

Една от рисковите пешеходни пътеки във Варна е тази до входа на Четвърта езикова гимназия. Маркировката се намира безусловно на завой.

" Това, че влизат в завой не им дава преимущество пред самите пешеходци. Там пешеходната пътека би трябвало да бъде малко изнесена след кръстовището, изкуствената грапавина да убие скоростта на водачите и чак тогава да е пътеката ", разяснява Атанас Балабанов, автоинструктор.

Живеещи в квартал " Чайка " се оплакват, че една от пешеходните пътеки е ситуирана покрай високи контейнери за боклуци. Така нито водачите имат видимост, нито пресичащите.

Много от пешеходните пътеки са ситуирани на автобусни спирки или на още по-опасни места, като тази пред Пътна полиция в града.

След сигнал от Българска национална телевизия чиновници на общината разпоредиха контейнерите за боклуци да бъдат преместени от пешеходните пътеки. Оттам допълниха, че пътните маркировки в града са направени според Генералния проект за организация на придвижването, който е утвърден от общинската администрация и от органите на Министерство на вътрешните работи. В момента се изготвя нов проект, в който всички основателни сигнали ще бъдат включени.

Автор: Елена Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР