За опашки на бензиностанциите, пред банкоматите и в супермаркетите в

...
За опашки на бензиностанциите, пред банкоматите и в супермаркетите в
Коментари Харесай

Обстановката в Украйна: Опашки пред банкоматите, бензиностанциите и магазините

За опашки на бензиностанциите, пред банкоматите и в супермаркетите в Одеса оповестяват българи, които живеят в украинския град.  „ Доживяхме злополука. В магазините е цялостно с хора, презапасяват се . Още по мрачно на бензиностанцията до нас се изви опашка. Продължава и в този момент. Виждам от прозореца си. Има ограничавания за горивото, хората могат да зареждат до 30 литра. Мнозина желаят да се изтеглят, запушване има във всички направления “, разяснява за Българска телеграфна агенция бесарабската българка Дора Костова. Тя сподели, че при потребност нейния наследник и внука й също са подготвени да потеглят за България .
 Украйна Българска телеграфна агенция


По-рано президентът Румен Радев сподели, че към 4000 души за декларирали предпочитание да бъдат евакуирани от Украйна в България . Тъй като въздушното пространство е затворено, сега се работи по проект за евакуация по суша, добави министър председателят Кирил Петков.

Евакуация обмисля и бесарабската българка Елена Волкова, която от 15 години живее в Одеса. „ Намираме се в Малиновски регион. Наблизо до нас има и други българи. Засега си стоим вкъщи със брачна половинка ми и щерка ми. Но куфарите ни са събрани. Може би ще отидем на село при родителите ни или ще тръгнем за България “.  По думите й хората са паникьосани. „ Има скупчване на хора в магазините, по бензиностанциите. Масово теглят пари от банкоматите. Доларът и еврото порастват “, добавя Елена Волкова. 
 Украйна Българска телеграфна агенция


Такава картина разказва и Аня Терзивец, която също живее и работи в Одеса.
 Украйна Българска телеграфна агенция
„ Навсякъде царува страшна суматоха. Синът ми, който живее и учи в България, ме вика там, само че към момента не мога да осъзная, че това се случва. Събирам всички документи в една чанта ", споделя дамата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР