За образованието новият подход се състои в това, че имаме

...
За образованието новият подход се състои в това, че имаме
Коментари Харесай

Николай Денков разкри какво се променя в COVID мерките за учениците

За образованието новият метод се състои в това, че имаме непрекъснат разговор с Министерството на здравеопазването, което разрешава при всеки зародил въпрос да се намерят решения оптимално бързо. Това сподели министърът на образованието по време на представянето на Националния действен проект за справяне с COVID-19 в Министерски съвет, съобщи кореспондент на.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29809
Новият метод се показва най-много в приоритизирането, отчитайки тежките последствия от отдалеченото образование. Проблемът към този момент освен в това, че образованието не е задоволително качествено, има и два други казуса – изострянето при родителите дали образованието да е присъствено или неприсъствено. Това е рана, която би трябвало да заздравим. Вторият проблем е загубата на мотивация, съобщи Денков.

По отношение на локалните ограничения – маски, стерилизация, отдалеченост, не се трансформира нищо. Ако в паралелките се появи възпитаник с позитивен тест, паралелката би трябвало да бъде карантинирана, както и до момента. Основната смяна е обвързвана с това, че равнищата, по които ще оценяваме какъв е рискът, е дали има риск хората да останат без съответни лечебни грижи. Остава свободата, в случай че родителите преценяват, че рискът е прекомерно огромен, те да оставят децата на онлайн образование, разгласи просветителният министър.

Той разясни, че в проекта са заложени разнообразни ограничения за четири стадия, избрани според от броя на заетите интензивни кревати в лечебните заведения.

При 50% заети интензивни кревати ще се ускори контролът във връзка с съблюдаване на ограниченията - носят ли се маските, употребяват ли се дезинфектантите. Ще продължат заниманията по ползи и груповите дейности, само че без да се смесват паралелките. Спират се проведените мероприятия, защото те основават характерен риск. Олимпиадите и надпреварите ще бъдат присъствени при този първи стадий, заяви.

При втория стадий - 60% заети интензивни кревати, ще спрат и заниманията по ползи като се изключи така наречен занимални. Притежателите на зелен документ няма да се тестват, както и до момента, добави той.

При третия стадий - 70% заети интензивни кревати, 1 и 4 клас остават присъствени, от 5 до 12 клас излизат в режим на ротация, който продължава до една седмица. Няма да има дълги интервали както до момента, тъй като практиката демонстрира, че дългите интервали водят до загуба на мотивация, уточни министърът на образованието и науката.

При четвъртия стадий - 80% и над 80%, заети интензивни кревати децата от 5 до 12 клас би трябвало да бъдат изтеглени от учебната мрежа, а за децата от 1 до 4 клас ще се взема решение съгласно съответната обстановка. Критериите са каква е заболеваемостта и до каква степен са налични кревати за интензивна грижа, които са профилирани за децата, съобщи Денков.

Няма смяна в метода към тестванията – те ще бъдат употребявани оптимално, с цел да предпазим нашите деца от това да бъдат инфектирани всеобщо. Те ще бъдат употребявани всеобщо от 1 до 4 клас там, където има присъствено образование, сподели още министърът.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29809  Бустерните дози доминират измежду поставените ваксини против COVID-19 в Сливенско Бустерните дози доминират измежду поставените ваксини против COVID-19 в Сливенско  Германска експертна група предложи бустерна доза ваксина против COVID-19 за всички на възраст сред 12 и 17 година Германска експертна група предложи бустерна доза ваксина против COVID-19 за всички на възраст сред 12 и 17 година  Новият проект за пандемията: Разделен на 4 стадия – при последния се затварят бизнеси Новият проект за пандемията: Разделен на 4 стадия – при последния се затварят бизнеси
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР