За някои кръгове в България е по-важно да се запази

...
За някои кръгове в България е по-важно да се запази
Коментари Харесай

Любчо Георгиевски: Българското вето отвори вратите за безпрецедентна доброволна сърбизация на македонското общество

" За някои кръгове в България е по-важно да се резервира ветото, в сравнение с да се приказва за общата ни история. Ветото е решение, което нанесе най-големи прочувствени вреди измежду македонците към България след присъединяване ѝ в балканските делби. Ветото пристигна във време, когато връзките бяха най-топли и най-хубави ", написа в профила си във Facebook някогашният министър председател на Република Македония (настояща РСМ), създател на ВМРО-ДПМНЕ и водач на ВМРО-Народна партия Любчо Георгиевски.

По думите му, ветото е върнало петдесет години обратно връзките сред двете страни и отворило бездна, която не е ясно по кое време ще може да бъде запълнена ".

" Тезата, че никой в България не оспорва актуалната македонска еднаквост, а единствено историята е проблем, е празна фраза ", написа още той.

" Ветото отвори вратите за невиждано непринудено сърбизация на македонското общество. Патернализмът, аргогантността и нарцисизмът, които идват от някои кръгове в БГ, са главен проблем в връзките ни още от времето на " Стамболовщината в Македония....Сега излиза наяве за какво доста македонски българофили се трансфораха в твърди антибългари ", приключва Георгиевски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР