Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи, най-известният портрет в света,

...
Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи, най-известният портрет в света,
Коментари Харесай

Лувърът подготвя отделна зала за Мона Лиза

„ Мона Лиза “ на Леонардо да Винчи, най-известният портрет в света, може да получи лична зала в Лувъра, сподели директорката на музея.

Подобен ход би дал на посетителите, доста от които посещават Лувъра единствено поради емблематичната картина, по-добро преживяване, сподели Лоранс дьо Кар пред телевизия France Inter. „ Винаги е разочароващо, когато не дадете на посетителите допустимо най-хубавото посрещане и това е казусът с Мона Лиза “, сподели тя. „ Днес ми се коства належащо едно по-добро решение “, сподели тя и добави, че Лувърът е в контакт с министерството на културата по отношение на евентуални решения.

Лувърът, най-популярният музей в света, посрещна близо 9 милиона гости през 2023 година Дьо Кар сподели, че 80 % от тях или 20 000 души дневно постоянно си правейки селфита пред картината.

Мона Лиза сега виси в Salle des Etats (Державната зала) на Лувъра, най-голямата в музея, в защитна стъклена витрина, само че шедьовърът на Да Винчи не е единствено там. Тя е съпроводена от творби на венециански майстори от 16-ти век, а от другата страна на стаята виси най-голямата картина на Лувъра „ Сватбата в Кана от Паоло Веронезе “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР