За нова Студена война предупреди журналистът и депутат от БСП

...
За нова Студена война предупреди журналистът и депутат от БСП
Коментари Харесай

Тома Томов към Хекимян: На твоето поколение му предстои 20-30-годишна Студена война

За нова Студена война предизвести журналистът и народен представител от Българска социалистическа партия Тома Томов. По думите му, изречени в утринния блок на bTV, тя ще стартира скоро и може да продължи в идващите до 30 години.

" Аз не одобрявам Доналд Тръмп. Но той отваря 200 000 работни места всеки месец, и върна 350 милиарда дълг. Имам възприятието, че него го държат за гушата. Има борба сред дълбоката страна и този човек. В Съединени американски щати няма един човек, който е за мир с Русия. Там дявола е Путин. Струва ми се, че на твоето потомство (бел.а. обръща се към водещия Антон Хекимян) му следва да изживее в идващите 10-20-30 години доста Студена война. Това, което ние сме го претърпели, което беше безсмислено, непоносимо, смаза живота на десетки милиони хора, унищожи доста страни, това евентуално ще се случи. Защото този миг, в който Америка беше хиперсилата, владееше всичко, свърши. В момента има една империя като Съединени американски щати, по-могъща от Римската империя ", сподели Томов и прочете в ефира проучване на Джо О`нийл от " Голдън Сакс ": " Когато с моите сътрудници започнахме да следим възхода на Брикс стопанските системи - Бразилия, Русия, Индокитай, преди 20-ина години, мислехме, че Китай може би ще стартира да настига Япония към края на 2015 година. Въпреки това 2018 година одеве е почнала, а китайската стопанска система към този момент е 2,5 пъти по-голяма от японската, пет пъти по-голяма от индийската, 6 пъти по-голяма от бразилската, 8 пъти по-голяма от съветската, също е по-голяма от цялата еврозона. През 2017 година Китай безусловно е основал още една стопанска система с размера на Южна Корея, две Швейцарии, три Швеции. Тя ще настигне Съединени американски щати към 2027 година т.е. към този момент огромното състезание е почнало. Това състезание ще се води евентуално и с нуклеарно оръжие. Ние в нашата страна имаме присъединяване в това и вашето потомство ще го изживее ", сподели журналистът.

Томов разкри, че е срещу подписването на " Истанбулската спогодба ". " Тя е един прелестен документ в 30-те си страници, обаче когато измежду това видиш тези останалите 70 страници, които са като десетте Божи заповеди, това е нещо, което никога не би трябвало да се приема. Важно е какво е публичното мнение на българите. Българското общество не желае на неговите деца да се постановат правила, които надълбоко опонират на самата основа на българското семейство и това, което е българското общество. Доста смехотворна е тази картонена къщурка, която се люлее, като от едната страна я поддържа Сергей Станишев, а от другта Бойко Борисов. Аз персонално подкрепям линията на Корнелия Нинова, българският парламент не би трябвало да приема тази спогодба ", изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР