За незаконно купуване и притежание на оръжиеЗаплашват го 25 години

...
За незаконно купуване и притежание на оръжиеЗаплашват го 25 години
Коментари Харесай

Нови три обвинения повдигнаха на сина на Байдън

За нелегално пазаруване и владеене на оръжие
Заплашват го 25 години затвор, в случай че бъде наказан

Три федерални обвинявания за владеене на оръжие бяха повдигнати на сина на президента Джо Байдън - Хънтър, съобщи Би Би Си.

Две от обвиняванията са за погрешна информация при пазаруването на оръжието - излъгал е, че не използва опиати, до момента в който в действителност е бил подвластен от крайник кокаин, а третото е за нелегално придобиване на огнестрелно оръжие.

Обвиненията против Хънтър са първите в историята, повдигнати против дете на настоящ държавен глава на Съединени американски щати. До тях се стигна след неуспеха на съглашение сред правосъдните управляващи и президентския наследник.

През юли двете страни подписаха договорка, по силата на която Хънтър Байдън (53 г.) се призна за отговорен във федералния съд на Делауеър за неплащане на налози. В подмяна трябваше да се включи в специфична стратегия, с цел да избегне обвиняванията по отношение на погрешните изказвания пред управляващите при пазаруване на огнестрелно оръжие през 2018 година

Още на идващия месец обаче съглашението вместо да бъде финализирано след 5-годишно следствие, стартира да се разпада. Съдия Мериелън Норейка изрази подозрения по отношение на някои елементи, а екипът на специфичния прокурор Дейвид Вайс, проверяващ президентския наследник, сподели, че чиновник от пробационния отдел в никакъв случай не го е подписвал и това го прави невалидно.

Ако бъде приет за отговорен, Хънтър Байдън може да получи оптималната присъда от 25 години затвор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР