За незабавна промяна на заповедното производство и Гражданския процесуален кодекс

...
За незабавна промяна на заповедното производство и Гражданския процесуален кодекс
Коментари Харесай

Законодателни промени срещу правомощията на банки и ЧСИ искат адвокати

За незабавна смяна на заповедното произвеждане и Гражданския процесуален кодекс (ГПК) се оповестиха известният отстъпник Николай Колев-Босия и юристи. На конференция в Българска телеграфна агенция те дефинираха частните правосъдни реализатори за напълно противоконституционни, а планът за изменение в Граждански процесуален кодекс за камуфлажен, който не цели да промени значително беззаконието, а има за цел да го прикрие лицемерно и да продължи ограбването на хората.
" Т.нар. бухалки към този момент ги няма – те просто се легализираха ", разяснява Николай Колев - Босия и посочи, че и към банките има цели отдели за събиране на вземанията. " Когато една власт сама признава, че не може да употребява целия си господарски запас, а дава на частни лица да ѝ събират вземанията, изобщо не можем да приказваме за страна ", уверен е той и добави, че вижда не страна, а проект за заличаване на българската страна. " В нито една европейска страна няма частни правосъдни реализатори, които да имат директна активност. Това го правят държавните, а частните са единствено техни реализатори ", акцентира Босия. Според него заповедното произвеждане би трябвало да бъде отстранено.
" Чрез заповедното произвеждане се ограбва българския народ ", сигнализира адв. Владислав Янев. " Големите очаквания на българския народ, че властта ще вземе ограничения да промени противоконституционното и несъответстващо на правото на Европейски Съюз българско заповедно произвеждане, с което се узакони ограбването на българския народ, не станаха ефикасни и на процедура ограбването продължава ", съобщи той. По думите му, " прогласеното от българската Конституция, че България е правова демократична и даже обществена страна се оказва куха лицемерна фраза, защото посредством настоящи закони се ограбва българския народ ".
В България би трябвало да се ползва и правото на Европейски Съюз, защото България е член на Европейски Съюз и правото на Европейски Съюз би трябвало да се ползва с приоритет, само че това не се съблюдава, означи той и уточни, че българските съдилища в своите решения изобщо не преценяват правото на Европейски Съюз, наложителните решения на съда на Европейски Съюз и на Съда за отбрана на правата на индивида в Страсбург. " Въпреки многократните ни тъжби до Европейски Съюз, макар мнението на Европейска комисия, че българското заповедно произвеждане не подхожда на правото на Европейски Съюз и макар условието то да бъде променено и със в този момент настоящите разпореждания на заповедното произвеждане, които бяха изменени, се продължава същото, въпреки и малко по-завоалирано ", добави юристът.
Той заяви още, че със заповедното произвеждане се стига до абсурд - да е узаконено съдът да не открива обстоятелствата. " Как може да се постанови верен правосъден акт, откакто съдът законно е освободен от задължението да откри обстоятелствата и по какъв начин може да се стигне до истината и до правдивост, без да се открият обстоятелствата ", изрази неразбиране той. " Така се узаконява беззаконието и правосъдния произвол ", акцентира юристът.
" Тази обстановка докара до стопански проблем, който е и обществен – отнемане от приходи и имущество на огромна част от българския народ и то посредством актове на съда ", уточни Янев. " Досега ограбването на българския народ бе осъществявано по незаконен метод по какви ли не способи, до момента в който в този момент ограбването на българския народ се прави законно посредством закон и актове на съда ", разяснява той и дефинира използването на заповедното произвеждане като " позор за историята на България ".
Адвокат Данчо Стоянов посочи, че посредством частните правосъдни реализатори е налице подбудителство към принуждение и уточни образци за пенсионери с приходи под линията на беднотия със запорирани от ЧСИ пенсии и заключи: " Тихата война е налице ".

Според присъствалите на конференцията юристи, " лобито на банките съумя да победи в следващия рунд в битката за отбрана на потребителите, а Народното събрание е високомерен от лобито на банките ". В сегашните промени в Граждански процесуален кодекс по никакъв метод не се пазят правата на потребителите, безапелационни са те.
" Лобизмът е мощен с мръсните пари и през днешния ден написа законите – частните правосъдни реализатори ги пишат в техен интерес, банките ги пишат в техен интерес, електроразпределителните сдружения - в техен интерес ", разяснява Росен Миленов (кой е той припомнете си ТУК) и моли жителите да се обединят и опълчват. " Банките тази година ще бъдат с облага от 1.6 милиарда и отново усилват таксите. Те и електроразпределителните сдружения, ВиК и другите естествени монополи всекидневно щавят българския народ. Вземат се на хората освен парите, а и целия живот ", добави Миленов. Единственото решение, съгласно него, е да се даде действителна опция на хората да вземат участие в ръководството.
Да се сътвори Държавна организация по вземания и тя да събира всички вземания, предлага адв. Данчо Стоянов. " Така всичко ще постъпва по правила, по легален ред и всички средства ще отиват в бюджета, а няма да се пълнят обособени сметки ", разясни той.
Адвокатите оповестиха, че сдружението " Солидарност " на потърпевшите от частни правосъдни реализатори българи, живеещи в разнообразни европейски страни и неправителствени организации ще проведат серия митинги и шествия в Брюксел срещу произвола на банките и частните правосъдни реализатори. " В петък и събота чакаме да дойдат доста прогонени българи, живеещи към този момент в Белгия, Англия, Италия, Франция и други европейски страни, ще взе участие и организацията на европейски юристи, основана в Брюксел ", заяви адв. Данчо Стоянов. Той добави, че е получил уверения за поддръжка в персонално качество и от българските евродепутати Радан Кънев ( " Демократична България " и Петър Витанов (БСП).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР