За необходимия основен ремонт на Аспарухов мост няма изготвен нито

...
За необходимия основен ремонт на Аспарухов мост няма изготвен нито
Коментари Харесай

К. Костадинов: Варна е заплашена от инфраструктурна блокада

За нужния главен ремонт на Аспарухов мост няма направен нито механически, нито работен план. Това значи, че в най-хубавия случай ремонтът може да стартира следващата година, в случай че тръгне да се работи по плана. Това съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, съгласно който по въпроса липсва единодушие сред Община Варна и Министерство на регионалното развитие.

Реконструкцията на моста е ангажимент на страната посредством Агенция „ Пътна инфраструктура ”, само че тя би трябвало да се реализира в синхрон с общината, чиято отговорност са тротоарът, парапетите, перилата и тролейбусните стълбове по трасето, са показали от министерството в отговор на поредност от въпроси, отправени от депутати от партията.

Последният и единствен главен ремонт на оборудването е юридически през 1999 година Такъв би трябвало да се прави на 20 години и към този момент закъснява, посочи депутатът.

Община Варна би трябвало да обезпечи финансирането за главния ремонт на панорамния път Варна-Златни пясъци, защото трасето е обществена общинска благосъстоятелност, са декларирали още от Министерство на регионалното развитие. Пътят е пресечен от свлачище към този момент над 20 години, а планът за естакада над проблематичната зона е от 2017 година

Заради неналичието на развиване по двата значими плана Варна е застрашена от доста сериозна инфраструктурна обсада, съобщи Костадин Костадинов.

Той разкри,че до няколко седмици във Варна ще се организира работна среща на районния министър с кмета на морската столица по двата значими за града инфраструктурни обекта. От " Възраждане " щенастояват за присъединяване в срещата да бъдат поканени всички варненски народни представители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР