За него гласуваха 23 съветници, а за опонента му -

...
За него гласуваха 23 съветници, а за опонента му -
Коментари Харесай

От шестия опит избраха председател на Общинския съвет в Пазарджик

За него гласоподаваха 23 съветници, а за съперника му - дъщерята на някогашния кмет Иван Колчаков - Таня Колчакова-Янева гласа си дадоха 12 общински съветници.

След отварянето на урната се оказа, че от 40 подадени бюлетини с скришен избор действителните са 35.

В обръщението си към своите сътрудници Шопов благодари за поддръжката.

" Чисто математически победител съм аз, само че спечелилите сме двама - аз и госпожа Таня Колчакова-Янева. Устояхме на всички предходни гласувания. Показа се, че за в бъдеще нашият Общински съвет ще има доста разнородни отзиви и ние би трябвало дружно да ги преодоляваме, с цел да покажем едно умно ръководство на община Пазарджик ", сподели Найден Шопов.

Таня Колчакова също благодари за всички, които са я подкрепили и на останалите свои сътрудници.

" Благодаря на всички, които ме поддържаха и на всички, които не гласоподаваха с непразна бюлетина или такава с два хикса. Много е хубаво, че отпушихме процеса и оттук насетне ще стартираме работа. Аз съм тук, с цел да съставлявам хората, които са ме избрали - а те са ме избрали, с цел да пазя техния интерес. Политиката се прави от хора и хората дефинират разпоредбите, а политиката е матрица и не е по-важна от тях. Успех на новия ръководител - ще работим дружно - тъй като това заслужават хората на Пазарджик ", сподели тя.

Общинските съветници избраха и краткотрайна комисия за разработване на устав за работата на локалния парламент. Неин ръководител стана юрист Чавдар Чавдаров.

Следващото заседание на Общинския съвет в Пазарджик бе планувано за 14 декември от 14 часа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР