За нас това е истинското начало на съдебната реформа, коментира

...
За нас това е истинското начало на съдебната реформа, коментира
Коментари Харесай

Христо Иванов: За нас това е истинското начало на съдебната реформа

За нас това е същинското начало на правосъдната промяна, разяснява пред публицисти, по отношение на признатите на трето четене промени в Конституцията, Христо Иванов от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ). По думите тези промени дават опция с последващите промени в Закона за правосъдната власт в процесуалните закони и най-много с кадровите решения, които предстоят да бъдат взети, да доизградим и да реализираме задачите, които си поставихме, а точно: същинска самостоятелност на българския съд по европейски стандарт, прокуратура, която е отчетна пред обществото и служи на закона, и заслужено правораздаване по европейски стандарт.

Предстои сериозна работа оттук насетне. Тези промени дават опция за тази работа и по тази причина са толкоз значими. Тези промени демонстрираха, че в България, макар огромните разделения, е допустимо да се реализира единодушие към национални цели.

Иванов благодари на сътрудниците си от ПП-ДБ, от ГЕРБ-СДС, от Движение за права и свободи, на опозицията от „ Българска социалистическа партия за България “, както и на всички, които са се присъединили в този спор, и на членовете на Комисията по конституционни въпроси, които са провели този спор.

Не, не се тормозим от поръчките, че измененията в Конституцията ще бъдат атакувани пред Конституционния съд, добави Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР