За нас това е държавна измяна, смятат от Възраждане“Естествено, че

...
За нас това е държавна измяна, смятат от Възраждане“Естествено, че
Коментари Харесай

Христо Иванов: Естествено, че съм говорил с френския посланик за РСМ, няма да говоря с Митрофанова

За нас това е държавна измяна, считат от „ Възраждане “
Естествено, че съм приказвал с френския дипломат за РСМ, няма да приказвам с Митрофанова. Това сподели съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание.

Коментарът му идва в отговор на ПГ на „ Възраждане “, които по време на брифинг по-рано оповестиха, че с дейностите си Иванов е направил държавна измяна.

„ Ние сме страна членка на Европейски Съюз, Европейски Съюз е наша организация, българска, това е достижение на България. В Европейски Съюз има страни, които се рутират да са ръководители на Европейски Съюз, по този начин, както и България беше неотдавна. Когато се взима значимо решение за нашите национални ползи, такова, каквото е Македония, на база на препоръчаната от френското председателство формула, която всички са съгласни, че е добра, е безусловно обикновено, и става дума за последните часове, в които ние можем в действителност да приемем това положително предложение, и въпрос на обикновена политическа отговорност ние с всички наши институции да поддържаме връзка с френското председателство на Европейски Съюз наш съюз. И естествено, че съм го направил това нещо, тъй като се грижа за българските национални ползи. Няма да се обадя на Митрофанова да я запитвам по какъв начин да оставя Македония по-дълго в орбитата на Кремъл и на Белград. Естествено, че ще се грижа за положителното предложение на Френското председателство “, безапелационен бе Иванов.

Той съобщи, че е желал да разбере по какъв начин френското председателство е възнамерявало да провежда работата. Той отхвърли да е взимал нечии пълномощия, а е получил информация.

По думите му, в случай че някой продължава да се съмнява дали това предложение е положително или не за нас, да има вяра не на българските политици, а на водача на опозицията в Северна Македония, който споделя, че това е равнозначно на българизация на Македония.

Иванов съобщи, че Слави Трифонов употребява тематиката за Северна Македония „ с цел да си скрие срамотиите “.

„ Малко да се фокусираме върху това, което страната има като ползи “, прикани съпредседателят на „ Демократична България “.

Той сподели още, че френското предложение няма потребност да бъде признато от Северна Македония, защото тя не е член на Европейски Съюз. „ Това предложение е годно, единствено до момента в който Франция е ръководител на Европейски Съюз. Следващата страна ръководител нямаме никакви гаранции, че ще поддържа това предложение. Има огромни страни членки, които считат, че това предложение не е в техния интерес “, предизвести Иванов.

Според него това предложение е казус, който се прави в името на България и нейните ползи. „ Този казус е годен единствено до последните дни на френското председателство “, акцентира съпредседателят на „ Демократична България “.

На въпрос какво следва оттук насетне след рухването на държавното управление на Кирил Петков, Христо Иванов посочи, че има конституционна процедура, която допуска първо съвещания при президента.

„ Ние считаме, че здравословното за Републиката е с първия мандат да се направи опит, да се откри функционираща политическа формула за решение на политическата рецесия, тъй като другояче отиваме на избори “, счита Христо Иванов.

„ Има нещо шокиращо, което показва за следващ път българският политически хайлайф, което ще покаже прегръдката сред Движение за права и свободи и Демократична България и положителните остарели съдружни връзки или проектоотношения “, съобщи по време на брифинг водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Зам.-председателят на Народно събрание и на ПГ на „ Възраждане “ Цончо Ганев от своя страна описа по какъв начин е минало съвещанието на Председателския съвет. По думите му имало даже предложение документът на френското председателство да се гледа в една комисия и до обяд да се одобри и от Народното събрание.

„ От „ Демократична България “ се намесиха. Христо Иванов, който направи конкретизиране, че не е в неговите пълномощия, описа, че е провел диалози с френското председателство и по-то
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР