За нас като управленци може би най-голямата гордост от този

...
За нас като управленци може би най-голямата гордост от този
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Най-голямата гордост е преходът, който направи градският транспорт

За нас като управленци може би най-голямата горделивост от този мандат е преходът, който направи градският превоз. Това съобщи ръководителят на СОС Георги Георгиев по време на форума " Зеленият преход в страните от Централна и Източна Европа 2023 ".

“Това, което се случи с публичния превоз в София през един извънредно тежък мандат, макар COVID-19, макар последвалата извънредно тежка за публичния превоз рецесия за горивата, макар доста влошената връзка с държавното управление и неналичието на каквато и да е поддръжка от последното постоянно държавно управление, наред с всичко друго, успяхме през последните две години, в действителност повече, тъй като преди този момент се работеше по тематиката, само че да проработи сполучливо най-голямата системата за електронно таксуване на пасажерите в публичния превоз. Това, което се случи назовавам цифрова гражданска война ”, добави Георгиев.

“Успяхме преди всичко да оборудваме всички транспортни средства с камери, бордови устройства, посредством които да може да се пътува с електронните билети и успяхме да пенсионираме хартиеното билетче ”, сподели той и посочи, че с помощта на новата система, която работи от две години хартиените билети са останали в историята. “Успели сме да притеглим жителите 17 млн. пъти да пътуват вместо с хартиените билети с новите, които дават всички благоприятни условия на актуалните платежни услуги, които влязоха в градския превоз ”, уточни ръководителят на СОС.

Георгиев разяснява, че тези билетчета, които не са принтирали, са с дължина 1200 км. “В последна сметка жителите за доста малко време от към 6000-7000 през първия месец преди две години продадени електронни билета през днешния ден имаме стотици хиляди месечно. Първата огромна крачка, която направихме беше да влезем там, където му е мястото на градския превоз от страна на заплащанията и на услугите, които дава ”, безапелационен е той.

Георгиев посочи, че наред с това са въвели и нови услуги, които вършат градския превоз по-атрактивен и по-изгоден за пътешестване. Той подсети за признатия таван на заплащанията при напредване с градския превоз, т.е. в случай че се пътува повече от три пъти в София вместо да се пътува три пъти по 1,60лв. се стига до таван от 4 лева за деня. “970 000 пъти са употребявани тези услуги и сме икономисали на софиянци 3 млн. лева Успяхме да притеглим повече пасажери в градския превоз, връща се и доверието ”, счита той.

Председателят на СОС разяснява, че са съумели да понижат броя на опашките. “Благодарение на новата система и на цялото съоръжение и това, че хората бяха привлечени към електронната система на градския превоз успяхме да осъществяваме 250 млн. валидации, които съставляват голям масив от бази данни. С тези 250 млн. транзакции ние имаме извънредно доста информация за потребителските привички, за дължината на пътуването, за скупчването на повече хора в транспортните средства. Съвсем не споделям, че съумяваме на 100% да се възползваме от тази информация и няма към този момент несъразмерен брой пътуващи, в час пик продължава да има, само че всеки месец на тази информация и анализите, които вършат сътрудниците, съумяваме да усъвършенстваме разписанията на градския превоз. Така жителите вземат участие в ръководството на градския превоз ”, добави Георгиев.

“Целта е откакто имаме 1 200 000 неповторими консуматори - жители, посетители на града, които са плащали с банкови карти, за нас това е препоръка, че системата работи сполучливо ”, означи той.

Георгиев разяснява, че към 35 000 души живеят в синя и зелена зона. “Изцяло цифров е процесът на подаване на заявките, идентификация и приемане на стикер ”, изясни той и уточни, че това е въведено преди към две седмици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР